reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hej, czy są mamy, które przy pierwszym porodzie brały zastrzyki clexane 40 , bo ja w pierwszej ciąży nie brałam więc nie wiem jak to wpływa na poród, chodzi mi głównie o niebezpieczeństwo krwotoku, co w przypadku gdyby nagle musieli mi zrobić CC, lekarka kazała mi dopiero odstawić zastrzyki gdy poczuje, że już zaczyna się poród, lecz czy to nie będzie za późno ? A termin z USG mam już na jutro a z OM na 1 lipca więc w zasadzie w każdej chwili może się coś zacząć dziać a biorąc pod uwagę, że to drugi poród to może pójść w miarę szybko .

Ja brałam i clexane i acard o tym samym działaniu. Clexane działa 12h, więc nie trzeba wcześniej odstawić, acard działa 7 dni i niby powinno się go wcześniej odstawić. Ja miałam odstawić w 36 tygodniu, ale nie zdążyłam. Nic się nie działo przy porodzie z tego powodu.

Chciałam wam dać tylko dwie rady z własnego doświadczenia, bo ja dużo skorzystałam na waszej wiedzy.
1. Weźcie sobie do szpitala te gacie jednorazowe siatkowane. O ile źle się patrzą na jakąkolwiek bieliznę, o tyle nie czepiają się w ogóle tych gaci. Ja kupiłam z canpol takie jakby szorty - lepiej brać rozmiar mniejsze, bo są mega rozciągliwe i wychodzą duże. Pakowane po 2 szt. - płaciłam jakoś 8zł chyba. Lepiej mieć tego kilka par i sobie często zmieniać, jak się zakrwawią.
2. Wkładki laktacyjne dla tych, co chcą kp, sprawdzone są firmy chicco i lansinoh na razie, te z rossmanna beznadzieje, canpol słabe. Niestety ciężko dostać stacjonarnie te chicco i lansinoh, ale jak ktoś jeszcze będzie zamwiał na Gemini, to tam są. Ja muszę chyba kolejne zamówienie zrobić.

reklama
Dziewczynki a ja mam pytanko. Czy Wasze Maleństwo w brzuchu też ma ciągle czkawkę? U mnie Lenka ma kilka razy dziennie... Myślę, że to czkawka bo są to delikatne "pukniecia" w tym samym miejscu i dość systenatyczne :) często wtedy zaczyna sie też ruszać bo ja to budzi chyba i jednocześnie rusza się i czka bo czuje ruchy i drgania jednocześnie

Do góry