SzczęśliwaCiężarna
Fanka BB :)
A co do ruchow to czuje je wszędzie bo przepycha się całym ciałkiemAcha czyli jest szansanogi ma napewno po prawej nisko, bo cały czas je tam czuje. Zobaczymy na wizycie
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
A co do ruchow to czuje je wszędzie bo przepycha się całym ciałkiemAcha czyli jest szansanogi ma napewno po prawej nisko, bo cały czas je tam czuje. Zobaczymy na wizycie
![]()
Czkawka właśnie u płodu ma sens, jest hipoteza, że służy do przygotowania mięśni oddechowych w życiu płodowym, czyli to takie ćwiczenieCzyli to normalne [emoji16] bo aż mnie dziwiło ile razy można mieć czkawke
![]()
A co do ruchow to czuje je wszędzie bo przepycha się całym ciałkiempo bokach brzucha też czuje , ale nie jestem w stanie stwierdzić jaka to cześć ciała [emoji16] a nóżki często czuje pod żebrami
najczęściej gdy siedzę to czuje pod piersiami
Aj... No to może tak jej wygodnie i już faktycznie tak zostanie... Dobrze, że w dzisiejszych czasach mamy sprzęt by to prawdzic jak nasze Maluchy leżą i nie każą się kobietom męczyć naturalnie gdy to niemożliweTak wysoko nigdy nie czuje,
zawsze nisko. Do żeber nie dosięgaNa ostatnim USG mówiłam lekarzowi ze chyba wlasnie tam ma nogi i tak była ustawiona. Ale ona juz leży poprzecznie ponad 2 miesiące, nawet położna mówiła, ze macica jest rozciągnięta na boki a nie góra dół.
Aj... No to może tak jej wygodnie i już faktycznie tak zostanie... Dobrze, że w dzisiejszych czasach mamy sprzęt by to prawdzic jak nasze Maluchy leżą i nie każą się kobietom męczyć naturalnie gdy to niemożliwe
![]()
Ja byłam przekonana, że moja jest główką w dół, bo kopniaki czułam w górze brzucha. A tu niespodzianka - stópki wprawdzie są w górze brzucha, ale główka też. Taka zgięta w pół sobie siedzi. Co ciekawe ma to po mamusi, która w tej pozycji się urodziła naturalnie.Tak wysoko nigdy nie czuje,
zawsze nisko. Do żeber nie dosięgaNa ostatnim USG mówiłam lekarzowi ze chyba wlasnie tam ma nogi i tak była ustawiona. Ale ona juz leży poprzecznie ponad 2 miesiące, nawet położna mówiła, ze macica jest rozciągnięta na boki a nie góra dół.
Ja byłam przekonana, że moja jest główką w dół, bo kopniaki czułam w górze brzucha. A tu niespodzianka - stópki wprawdzie są w górze brzucha, ale główka też. Taka zgięta w pół sobie siedzi. Co ciekawe ma to po mamusi, która w tej pozycji się urodziła naturalnie.
podobno czasem dziala a czesto wywoluje porod wrecz ... ciekawe czy boliDaj znać po wizycie czy malutka sie obrzuciła. Jesli nie będziesz mieć cesarkę?
Tutaj jeszcze proponują obracanie dziecka w brzuchu, ale ja sie na to nie zdecyduje.