• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luteina dopochwowa a szyjka

ashisohi

Fanka BB :)
Na początku gdy aplikowalam luteine nie miałam problemu żeby wlozyc ją na długość palca, teraz szyjka stała sie taka "napuchnięta"(?) I nie moge włożyć jej dalej niz na polowe palca, czy luteina nadal sie dobrze wchlonie?

reklama
A miałam tak znacznie później i przy pessarze, dużo kobiet tak ma. Oczywiście tabletkę wkłada się do pochwy, a nie do szyjki więc nie ma co jej daleko wpuchać. Trzeba ją włożyć tak żeby nie wypadła, możesz sobie po aplikacji poleżeć, żeby się wchłonęła. Ps. Jeśli cię to bardzo martwi to przy kolejnej wizycie powiedz o tym lekarzowi.

reklama
Szyjka może zrobić się spulchniona i bardziej ukrwiona w ciąży. Mi ginekolog radziła dlatego wkładać luteine palcem a nie aplikatorem żeby nie podrażnić sobie czegoś. Wkładaj tak głęboko jak możesz bez bólu i zwróć na to uwagę lekarzowi przy wizycie bo może będzie lepiej zmienić na doustną.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry