reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2019

Tak, badanie z krwi również wykonam. Wiem, że ma swoich zwolenników i przeciwników (także na naszym forum :)), ale wychodzę z założenia, że proponowało mi to trzech niezależnych lekarzy i jestem zdecydowana.

W którym tygodniu najlepiej sie umówić na te badanie? Miedzy 11-14. Ale najlepszy tydzien to który?

reklama
Witaj i rozgość się :) myślę że jak pójdziesz wtedy na wizytę to już wszystko będzie ładnie widać. U mnie wczoraj w 6t6d było serduszko [emoji169] Możemy sobie rękę podać bo mojej też wychodzą trójki..
U nas tak w miarę przechodzi to zabkowanie tylko noce są ciężkie bo wstaje pierdylion razy napije się i idzie spać. Jednak na dłuższą metę jest to dosyć męczące

Ja jestem zapisana na 8 stycznia ale muszę się w sumie dowiedzieć czy krew pobierają tego samego dnia czy wcześniej, a dlaczego zalecają pobrać krew kilka dni przed USG?
A to robicie ten test Pappa?
Bo np we Francji jak jest to badanie robione to krew i USG muszą być pobrane tego samego dnia. Pytam bo nwm jak to jest w Pl ponieważ połowę ciąży miałam prowadzona we Fr. I każdy robi taki podwójny ten test?

W którym tygodniu najlepiej sie umówić na te badanie? Miedzy 11-14. Ale najlepszy tydzien to który?
Ja będę wtedy mniej-więcej w 12 tygodniu. Myślę, że dużo zależy od lekarza i oceny wieku ciąży na usg. Z miesiączki wychodzi, że aktualnie jestem w 11 tygodniu, a według wyliczeń lekarza i położnej, która umówiła mnie na badanie jestem w 10 tygodniu i mam przyjść właśnie za niecałe 2 tygodnie.

A to robicie ten test Pappa?
Bo np we Francji jak jest to badanie robione to krew i USG muszą być pobrane tego samego dnia. Pytam bo nwm jak to jest w Pl ponieważ połowę ciąży miałam prowadzona we Fr. I każdy robi taki podwójny ten test?
Mi też kazano pobrać krew do testu tego samego dnia, co usg.

a któraś z Was robi tylko usg prenatalne bez krwi? Bo ja nie moge sie zdecydować czy robic tylko usg czy usg +krew.

Ja będę wtedy mniej-więcej w 12 tygodniu. Myślę, że dużo zależy od lekarza i oceny wieku ciąży na usg. Z miesiączki wychodzi, że aktualnie jestem w 11 tygodniu, a według wyliczeń lekarza i położnej, która umówiła mnie na badanie jestem w 10 tygodniu i mam przyjść właśnie za niecałe 2 tygodnie.
Może liczysz rozpoczęty tydzień a lekarz liczy tygodnie skończone? Ja według lekarza mam 9t2d, lekarz mowi 9 tydzień. A leci mi 10. Ja liczę, że to dziesiąty tydzień, bo 9 pełnych skończyłam 2 dni temu i jestem w drugim dniu dziesiatego tygodnia. Wedlug usg ciąża jest 2 dni młodsza. Ale wiadomo to się bedzie zmieniało. W pierwszej ciąży wedlug usg miałam termin o 21 dni prędzej niż wedlug OM a w efekcie urodziłam 28 dni po terminie z usg.

reklama
Do góry