natka30
Fanka BB :)
A na te prenatalne to ile wcześniej najlepiej się umówić? Są jakieś długie terminy? Ile wcześniej wy się umawiałyście?
No ja właśnie myśle nad tym intensywnie, bo tam gdzie chce zrobić te badania to juz powoli ścisk.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A na te prenatalne to ile wcześniej najlepiej się umówić? Są jakieś długie terminy? Ile wcześniej wy się umawiałyście?
Aguu mam jakies 30min drogi ode mnie, ale tylko w weekendy.A nie macie gdzies w okolicy polskiego gina prywatnie? Wiem ze w uk dziewczyny czasem korzystają ale jak to na wyspach w różnych rejonach to nie wiem.
Jutro zaczne 11 tydzien. W pierwszej ciazy tez mialam duzo zakazow, ale wlasnie od polskiego ginekologa.A który Ty masz teraz tc?
W pierwszej ciąży w I trym miałam zakaz wszystkiego najpierw zw na implementacje, a później przyszły plamienia i krwawienie :/ ani ruchu intensywniejszego niż spacer ani seksu. Dopiero w 2 trym poszłam na jakieś pilatesy i jogi dla ciężarówek. Więc teraz korzystam póki jest ok, dobrze mi aktywność fizyczna na głowę robi, tylko wiadomo, z umiarem wszystko. Na niskim tętnie, bez spiny, na treningu bez ciężarów itp
Polecam podzwonić. Z racji grudnia (przynajmniej u mnie) jest masakra, oblężenie.A na te prenatalne to ile wcześniej najlepiej się umówić? Są jakieś długie terminy? Ile wcześniej wy się umawiałyście?
Kiedy masz usg? Ja mam za tydzień w czwartek a dziś zaczęłam 11 tydzieńAguu mam jakies 30min drogi ode mnie, ale tylko w weekendy.Jutro zaczne 11 tydzien. W pierwszej ciazy tez mialam duzo zakazow, ale wlasnie od polskiego ginekologa.
Skrzepy ustaly, moze rzeczywiscie to cos co mialo wyleciec 2 tyg temu a nie wylecialo bo lezalam. Obiecalam sobie ta ciaze bez stresow no i zamiast tego mam nerwa. Nawet zaczelo mnie mdlic na nowo i doszly zawroty glowy. Jezu jeszcze 2 tyg i do 2 trymestru i do usg. A najlepiej zeby byly swieta juz i zebym mogla pospac[emoji4]
18.12, za 2 tygodnie czyli tak samo.Kiedy masz usg? Ja mam za tydzień w czwartek a dziś zaczęłam 11 tydzień
WitajAle wam fajnie, ze jesteście już po jednej, a niektóre już po dwóch wizytach. Ja pierwsza wizytę mam dopiero 12.12 i już bym chciała wiedzieć, czy wszystko ok.
Ahhh ta ciąża, niby piękny czas a tak naprawdę stres od wizyty do wizyty, od badania do badania hehe
Ja już bym chciała mieć maluszka w ramionach! Ale trzeba jakoś przeżyć te wszystkie kontrole
Mi dokucza tylko ból piersi, w pierwszej ciąży wymiotowałam raptem 5 razy, ale nie pamietam w którym tygodniu ciąży. Dziś jestem 6t4d także oby już tak bezobjawowo zostało, bo czuje się naprawdę ok.
Ja mieszkam w Hiszpanii i tu test Pappa jest w standardzie każdej ciąży, nie płaci się za niego osobno, choć ja i tak mam prywatne ubezpieczenie wiec i tak bym go zrobiła.
Tu na NFZ tez normalnie przysługuje 3 usg na cała ciąże, nie wyobrażam sobie tego.
Ja nie mogę spać, dziecko śpi, mąż śpi a ja już od 5:30 wiercę się w łóżku i wkoncu wzięłam telefon i zaczęłam nadrabiać kilka stron na forum bo miałam lekkie zaległości. Może zaraz uda mi się zasnąć , do 8:00 jeszcze trochę czasu zanim budzik zadzwoni![]()
Ja. Nie widzę sensu w pappiea któraś z Was robi tylko usg prenatalne bez krwi? Bo ja nie moge sie zdecydować czy robic tylko usg czy usg +krew.
Ja mieszkam w Hiszpanii i tu test Pappa jest w standardzie każdej ciąży, nie płaci się za niego osobno, choć ja i tak mam prywatne ubezpieczenie wiec i tak bym go zrobiła.
Tu na NFZ tez normalnie przysługuje 3 usg na cała ciąże, nie wyobrażam sobie tego.