reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie. Biorę dawkę heparyny 0,6 i acard. Serio tydzień temu mialam badania prenatalne przepływy, łożysko- wszystko ok. Wczoraj tez przepływy.
@Paula_12345 a kiedy się mierzylscie?
@Naysan jak 2 lekarzy mowi ze jest okej tzn ze nie ma się czym martwić.

Najbardziej mnie zdenerwował ten lekarz w szpitalu który chcial mnie zostawić. Bo powiedział że jak przyjechalam na ktg to pewnie coś się u mnie dzieje. Później mi wmawiał ze 13 centyl to nie norma. Nie zna mojej historii choroby, o nic mnie nie pytal, nie badał. Tylko na podstawie jednego ktg które bylo w normie chciał zostawić. Dodam ze czekałam na Tego Pana ponad godzinę.

reklama
A w jakim mieście chodzisz? Ja obeszłam kilku różnych w Warszawie i jedną babkę w Krakowie. Szczerze mówiąc, chętnie bym chodziła do Polmedu, żeby chociaż mieć za darmo usg, o ile by mi je robili, bo ostatnia kobieta była temu bardzo niechętna i tylko mnie palpacyjnie zbadała, mimo że mówiłam o skurczach i bólu, odpowiedzialny lekarz by takiej pacjentki nie wypuścił z gabinetu bez usg.
Katowice, u mnie akurat pracuje 2och ktorzy pracuja teZ w szpitalu. Pewnie bym sie nie zdecydowała na Polmed gdyby nie było tam konkretnie mojej lekarki.

Dziewczyny ja nie mowie ze od razu musi cos być ale z tego co mi wiadomo @Zzzzzz ma podobne choroby jak ja. Stad tez bierze heparyne. A te choroby moga wplywac na przeplywy lozysko itp sprawy. Stad pytanie jak One funkcjonuja. Ja tez na kazdej wizycie nie tylko na prenatalnych mam dokładnie badane te narządy. A lekarka jednak sie zaniepokoila i ja wyslala do szpitala. Do tego bierzemy blad pomiaru wagi tez.

@Zzzzzz 2 dni temu, czyli 31+1. Pomierzył wszystko przez USG i powiedział że jest ok.
Jak pojechałam na ktg to też chcieli mnie zostawić. Żeby skontrolować i zrobic posiewy ze wszystkich miejsc juz do porodu. Ktg było ok. Też podpisałam że odmawiam hospitalizacji bo wydało mi się to bez sensu zostawać ;)
@BaskaW ja odstawiam od 34 tc :) ale chyba zrobię to stopniowo żeby nie było szoku dla organizmu

Basia ja też mam zalecenia brać do 34tc a heparyne do końca i po porodzie.
Paula to nasze dzieci mają podobną wagę, to nie wiem co mnie tak straszyli. Zobaczymy jak będzie we wtorek u mnie. Jak to Ci chcieli posiewy pobrac do porodu?

Czyli duphaston do 34 tyg? Heparyna tez az do pologu. Ja w poniedziałek bede pytac o luteine u duphaston.

Dzisiaj ide na badania krwi. Hiv zolraczka alt i reszta. Znowu ze 200 zl strzeli:(

Czyli duphaston do 34 tyg? Heparyna tez az do pologu. Ja w poniedziałek bede pytac o luteine u duphaston.

Dzisiaj ide na badania krwi. Hiv zolraczka alt i reszta. Znowu ze 200 zl strzeli:(
Niee acard do 34 a dupka i luteine to nie wiem. Wiem że nie mozna tak z dnia na dzień odstawiać.

reklama
Aaa mi acard pozwolili szybciej bo mam super wyniki. A pamietam tutaj z forum od Naszych poprzedniczek ze szybciej odklada sie duphaston i luteine. Moj lekarz z wrocka chcial teraz odlozyc ale nie poszłam juz do niego na wizyte bo wpon ide do drugiego gadac o cc a On kaze ni jeszcze brac.

Do góry