reklama

Kto po in vitro?

u mnie drugie podejście niestety nie mam nic zamrożonego musze stymulować się od nowa niska rezerwa i puste pecherzyki na 12 tylko 2 komórki z czego jedna tylko sie zaplodniła dobrze zarodek sie rozwijał ale niestety się nie przyjęło beta ani nie drgnie 0.100 boję się tez ale chęć dziecka jest wieksza i ona dodaje sił żebym walczyła o moje maleństwo

A pocieszenie Ci powiem ze pierwsza stymulację miałam tez mega słaba i tylko jeden nieudany transfer z niej. Za to druga, pomimo iż się długo rozruszała dała dużo więcej zarodków. Z 2 transferu jestem w ciąży a jeszcze mam zapas w zamrażalce.

reklama
Witam mam dylemat do jakiej kliniki się wybrać rozważamy z mężem invimed Katowice lub novum Warszawa czy któraś z Was leczy się w którejś z tych klinik?
Ja leczę sie w N.ovum, to moja pierwsza klinika, więc porownanie mam tylko z tego, co mowią dziewczyny. Ja polecam, ze wględu na mega profesjonalne laboratorium embriologiczne i splidne przygotowanie do ivf (nie ma fuszerki, że częśc podstawowych badan robimy dopiero jak parę razy nie wyjdzie). Owszem, generuje to koszty, a i tak są dość drodzy, ale jest jakaś klinika chyba w Szczecinie, o której dziewczyny pisały, że niby tanio a potem się okazało, że za mrożenie każdego zarodka liczą sobie 800 zł, o czym nie informują na początku. W tej mojej drogiej klinice placę za rok mrożenia wszystkich - za pierwszy kolo 700, za następne koło 500 zł. Jestem zadowolona, choć mimo pozornie prostego przypadku udało się dopiero za drugą stymulacją i 5 transferem.
Poza tym cała otoczka jest profesjonalna, nie ma.naburmuszonych pań w rejestracji, ktore musisz informowac scenicznym szeptem po co przyszłaś, a cała poczekalnia słucha. Jest karta, skanują i wiedzą już po co tu jesteś. Jak masz jakieś konkretne pytania dot n.ovum to pisz. Co do invimedu nie pomogę, nie miałam z nimi do czynienia.

Ja leczę sie w N.ovum, to moja pierwsza klinika, więc porownanie mam tylko z tego, co mowią dziewczyny. Ja polecam, ze wględu na mega profesjonalne laboratorium embriologiczne i splidne przygotowanie do ivf (nie ma fuszerki, że częśc podstawowych badan robimy dopiero jak parę razy nie wyjdzie). Owszem, generuje to koszty, a i tak są dość drodzy, ale jest jakaś klinika chyba w Szczecinie, o której dziewczyny pisały, że niby tanio a potem się okazało, że za mrożenie każdego zarodka liczą sobie 800 zł, o czym nie informują na początku. W tej mojej drogiej klinice placę za rok mrożenia wszystkich - za pierwszy kolo 700, za następne koło 500 zł. Jestem zadowolona, choć mimo pozornie prostego przypadku udało się dopiero za drugą stymulacją i 5 transferem.
Poza tym cała otoczka jest profesjonalna, nie ma.naburmuszonych pań w rejestracji, ktore musisz informowac scenicznym szeptem po co przyszłaś, a cała poczekalnia słucha. Jest karta, skanują i wiedzą już po co tu jesteś. Jak masz jakieś konkretne pytania dot n.ovum to pisz. Co do invimedu nie pomogę, nie miałam z nimi do czynienia.
Możesz mi polecić jakiegoś konkretnego lekarza? Ja mam już za sobą terzy ciążę pozamaciczne poronieniei trzy pełne próby in vitro przeszłam przez dwie kliniki na Śląsku i po prostu moja nadzieja wygasa

@Forget-me-not... jak transfer? Mial byc dzis, czy coś mi się pomyliło??
Hej. Tak transfer był wczoraj i wszystko dobrze. Teraz tylko najgorszy czas oczekiwania, myślę optymistycznie ale też planuje co dalej gdyby jednak się nie udało.

Ty już pewnie niedługo transferujesz więc trzymam kciuki i powodzenia. Niech to będzie dla Was początek czegoś najpiękniejszego...
[emoji4] [emoji110]

Jak widać każdemu daje inaczej,można się pogubić.Jak @Olk@24 napisała ona dostała Accofil.
Ja chyba zastosuje się do ginekologa i wezmę.
Kurcia to startujesz w marcu?

@Sol wspaniałe będzie synek i wymarzona dla mnie parka!:)

@anett96 na czym polegał ten turnus holistyczny?Jakieś oczyszczanie organizmu?To w Polsce?
Ile trwał?zaciekawiłaś mnie.Z tego co piszesz zdystansowałaś się i bardzo dobrze!Psychiczny odpoczynek jest bardzo potrzebny.
Gdzie się wybierasz w lutym?:)

@chlopkers wow!!! To już 8 msc ?:szok: szok jak to leci :) Igorek z tej strony ciocia forumowiczka :)fajnie ,że już wszystko gotowe!!

@Agniecha1508 dokładnie tak!!!! :) Masz już jakiś plan?

@Never give up cała ekipa w ciąży :) Rośnijcie !

@Agniecha1508 dokładnie tak!!!! :) Masz już jakiś plan?

@Never give up cała ekipa w ciąży :)

@NataliaNNN Pasikonik jest immunologiem i przyjmuje w Łodzi i Warszawie.
Trzymam kciuki za transfer!!!

@Dgd mam nadzieję,że problemy z cukrem szybko się unormują.
Tina tak w Polsce pod Poznaniem. Zajmują się tam cala Toba emocje i ciało w sensie stres kregoslup.musialabys poczytać o nich.zdystansowalam sie mega. W lutym jade do Krynicy gorskiej[emoji4] acto msce w Poznaniu to centrum terapii manualnej.

reklama
Hej. Tak transfer był wczoraj i wszystko dobrze. Teraz tylko najgorszy czas oczekiwania, myślę optymistycznie ale też planuje co dalej gdyby jednak się nie udało.

Ty już pewnie niedługo transferujesz więc trzymam kciuki i powodzenia. Niech to będzie dla Was początek czegoś najpiękniejszego...
[emoji4] [emoji110]

Czekamy na kropeczke z mocno zacisnietymi kciukasami.
A ile mialas zarodkow podanych?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry