reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
No my do jaj mowimy, ze bedzie wisiec na cycu do 18stki i ze teraz to juz zleci... moja nakwieksza obawa jest ze mala nie odrzuci piersi jak drugie dziecko sie urodzi... myslalam, ze to w ogole niemozliwe, a ponoc jednak. A plus teraz jak tesciowa sie dowie, ze jestem w ciazy, a nadal karmie to mi glowe zmyje. Ze to niby kosztem dziecka w brzuchu. Wiem, ze to nie prawda, ale nawet polozne mi doradzaja ja odstawic.... a poza tym dziewczyny no co tu duzo mowic suty odpadaja...

reklama
HoneyBee tez karmiłam w ciazy i to dwa razy. Tez komentowali.. gdyby nie ciąże pewnie karmilabym dłużej ale zależało mi żeby przestać przed porodami bo niewyobrażałam sobie karmić dwójki.. i zazdrości starszego gdybym miała karmić młodsze wiec dla spokoju odstawiałam. Dlatego rozumiem Twoje obawy doskonale.. i lepiej wg mnie odstawić. Bałam się tez zniknąć na czas porodu z domu w momencie gdyby starszy był jeszcze karmiony.. później bym wróciła z małym ssakiem i wg mnie zazdrość murowana na dzień dobry. Wiem, ze są kobiety które karmią w tandemie i podziwiam takie :)

:o:o To jednak to nie byla sciema... ze mozna miec starszaka i malucha przy cycu:o:o szok.... kurczaki nie moge do tego dopuscic dziewczyny. Na poczatku moze byc ciezko z mlekiem dla noworodka nim sie laktacja rozbuja, a tu jeszcze na dokladke prawie 3 letnie dziecko, ktore ciumka, bo lubi. A dla malucha to no w zasadzie pierwsza potrzeba... oj tak chyba nie moze byc. Poczekam do 20tygodnia ciazy i zaczne dzialac....

No wiem, ze musi byc lagodnie. Ale ja wiem jak to wychodzi.... Ze wyciagam cyca i zaciskam zeby....Ktos cyckami musi rzadzic i obawiam ze ze moimi rzadzi moja corka... Ogolnie spoko nie przeszkadzaloby gdyby to sie rozchodzilo o cycka na spanie. Ale wiem, ze ona mnie troche wykorzystuje. Dwa dni w tygodniu nie ma cycka w ogole, bo mnie nie ma i corce nic sie nie dzieje
..

No wiem, ze musi byc lagodnie. Ale ja wiem jak to wychodzi.... Ze wyciagam cyca i zaciskam zeby....Ktos cyckami musi rzadzic i obawiam ze ze moimi rzadzi moja corka... Ogolnie spoko nie przeszkadzaloby gdyby to sie rozchodzilo o cycka na spanie. Ale wiem, ze ona mnie troche wykorzystuje. Dwa dni w tygodniu nie ma cycka w ogole, bo mnie nie ma i corce nic sie nie dzieje
..
magdalena komsta ma filmiki na wymagające.pl i tam jest trochę pomocy jak odstawić

Moja mnie dziś tak pogryzla... pierwszy raz, mimo że zębiska już kilka miesięcy mają... jakby za karę że ten temat założyłam ;-)

HoneyBee a w którym tyg jesteś? Ja nawet jeszcze okresu nie dostałam a mały ma prawie 16mscy.. ciekawe kiedy przyjdzie. Za pierwszym razem jak syn miał 14mscy a za drugim jak córka miała 8mscy, ale ona bardzo smoczkowa była to może dlatego:) synowie bez smoczka choć drugi syn miał do 10msca ale sporadycznie używał. I tak nie tęsknie za okresem :D

reklama
Do góry