• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2019

Po wielu miesiącach zastanawiania się wybraliśmy imię Aleksander :)
Początkowo chciałam Leonardo, ale każdy był sceptyczny. :confused:
Chciałam, żeby imię było uniwersalne, gdziekolwiek na świecie poniesie później to moje dziecię. No i brzmi dostojnie, a można go „zmiękczyć” na mnóstwo sposobów.
W rodzinie już się przyjęło i jest nazywany Olek, Alex albo Aleksander (tak mówi moja niespełna 3-letnia córka) chociaż bardziej to brzmi jak „Aleksiandel” :D
Drugie imię będzie miał po dziadku - Stanisław, więc po inicjałach będzie to Nasz mały A.S. :)
Betty93 ja po po Maksie , Antku i Ignasiu które mi się podobają, po Witku, Janie i Szymonie- ktore podobaja sie mojemy mezowi to kto wie czy nie stanie równiez na Aleksandrze:):)Podoba mi sie bardzo.Wolałabym zeby wołali do niego Alex szczerze mowiac, niz Olek.Nawet pikusiłabym sie o imie Aleksy, takie jest po prostu i blokuje to wolanie wtedy Olek...hmm :):)

reklama
Tak, jest bardzo ciepło że już ubrałam dzisiaj nawet letnia sukienkę ;) ehhh, niech już tak zostanie :))
@Si.Kat uważaj żeby Ciebie nie spalilo ;)

@HaTo dokładnie rok temu byłam na majówce w Pradze i było przepięknie, ciepło... i pełno turystów ;) tego Ci życzę jeśli się w tym roku wybierasz :) jakakolwiek pogoda by tam nie była, będzie na pewno pięknie :)
A prognozy bywają zmienne więc do 1 mają może się jeszcze wiele wydarzyć :)
Miłego dnia Dziewczyny! :*

Dzięki, oby pogoda dopisała. Ja jadę do miejsc, gdzie na pewno nie będzie turystów. Odwiedzę rodzinę i znajomych, odpocznę i po powrocie już tylko... 8 tygodni pracy! Ale rezygnuję z piątków, więc tydzień roboczy o 4 dniach. :)

Jeśli byłaby ładna pogoda to Ostrawa albo trochę dalej Ołomuniec. Ołomuniec ładniejszy, to fajne miasto tak na jeden dzień zwiedzania. Polecam. W Ostravie w ZOO nie byłam ale Czesi maja fioła na punkcie ZOO wiec pewnie warto. Trzymam kciuki za wyjazd!

Tak, słyszałam ze w majówkę ma być słabo. Jutro ponad 27 stopni :)
My planowaliśmy jechać do Brennej, mamy tam domek, ale jeżeli pogoda będzie brzydka, to nie widzę tego wyjazdu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry