reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Nie mam zielonego pojęcia! Zobaczymy jutro 😃 Muszę tylko przestać myśleć o takich historiach jak puste pęcherzyki ciążowe i poronienia teraz...
Dokładnie. Co ma być to będzie, ale teraz musisz być dobrej myśli i się nie stresować. Mi też z tyłu głowy różne myśli się pojawiają ale co da ciągłe myslenie, że coś może być nie tak? Dosłownie nic .. oprócz tego że będziemy kłębkiem nerwów a to napewno nie pomaga maleństwu, które teraz tak intensywnie się rozwija.

Ja tez tak mam. Przeżywam i cieszę z wszystkimi! Mi kreseczki też dawały nadzieję [emoji173][emoji173][emoji173] Chocia dni bardzo szybko się udało, ni sądziłam że tak szybko się uda to do tej pory cały czas kibicuje wszystkim tu dziewczynom. Bo wszystkie są super i zasługują na bycie mamusiami!!! [emoji173][emoji173][emoji173] ja uwielbiam to forum, przynajmniej możemy sobie pogadać z ludźmi w podobnej sytuacji oraz pośmiać się bardziej niż na nie jednej komedii [emoji23][emoji1787]
To forum mi pomogło. Każde kreski przezywalam jak stonka wykopki opowiadałam mężowi komu się udało i jaka beta itp . Wkrecilam go w to forum . Ale nic się nie odzywał bo widział ze mi to pomaga. Dla jednych dziewczyn będzie to ciężkie patrzenie ze każdemu się udaje tylko nie mi a na mnie to wpłynęło pozytywnie dodało mi powera walki do działania. Każdej liczyłam dni do owu i wogole czekałam . Załamałam się polipami ale z ciążą to się za chiny nie spodziewałam z czego co one skubance 4dni przeżyły jak to możliwe .

@Ania7812

Ciesze się, że wróciłaś. Witam cieplutko koleżankę :)

Masz zdjęcie testu? Betke robiłaś czy czekasz sobie grzeczene na USG?

Mam nadzieje, że Ci się poukłada. Teraz medycynka jest bardzo do przodu i napewno Ci pomogą :) Widocznie tak miało być. Ciesze się bardzo i łezka w oczku ;) 🥺

Jeeeeest!!!!! Obiad męża się przypalił, ale trudno! Musiałam szybko przeczytać zaległości.

A bo są sprawy ważne i ważniejsze 😂 😂 Ha ha!!

A jednak ogórkowa działa cuda!! Dobra to robie zapas ogórków na koniec lutego 😂 😂

Ja już w domu, po wizycie. To była moja pierwsza wizyta u gina od niepłodności i żałuję, że poszłam dopiero teraz. Niestety ponieważ to 1 dc musiało się obyć bez usg, ale po wywiadzie i przejrzeniu całej mojej historii choroby oraz dotychczasowych wyników lekarz podejrzewa, że mogę mieć problem z drożnością jajowodow. Na początek kazał zrobić progesteron w 25 dniu cyklu, powtórzyć badanie nasienia u męża, na kolejnej wizycie badanie pod kątem chlamydii, no i dał skierowanie na laparoskopie diagnostyczna żeby sprawdzić jajowody. Jeśli będzie z nimi problem, to zostanie nam tylko in vitro😔
Pomimo tak kiepskich wiadomości to jestem zadowolona z wizyty, lekarz konkretny, nie wciskal mi kitu, nie kazał robić na razie żadnych innych badań, bo stwierdził, że nie warto wydawać teraz niepotrzebnie pieniędzy. No i pracuje też w szpitalu, do którego dostałam skierowanie, a to duży plus.

A ja tam się ciesze, że ktoś Ci dał zlecenie na badania i zobaczysz sobie wszytko co i jak :) Dzięki za informacje jak to wyglądało, bo też mam taką wizytę w marcu... hmmm... wszystko w tym marcu :D

Drożność napewno warto sprawdzić :)

Zawsze jest jakieś rozwiązanie pamiętaj :) i głowa do góry!!

(od wioli mi się udziela pozytyw czy o co tu kaman?)

A ja na luty to jak mi okres odpuści to przejde się do bibilioteki. Jak mi coś głupiego do łba przyjdzie to zawsze będę miała co poczytać i do pracy się przyda jak nudą powieje... 📘📘📘

A mąż jak zareagował?
W tym cyklu rzuciłam wszystko nic nie brałam żadnych witamin nic podałam się przez polipy. Co miesiąc u mnie było sprawdzanie szukanie objawów itp a teraz jak coś miałam to sobie nospe wzięłam i pomyślałam Głowno mam tylko w głowie mi to siedzi bo mnie jajnik bardzo kuł to wzięłam nospe przeszło doprawilam całą butelka wina w niedziele cała wyzlopalam a co , miałam dość . 2lata chodziłam jak zombie a teraz wykrzyczalam mężowi ze nie możemy się starać bo mam polipy i cholera wie kiedy je usuną i ginekolog mi powiedziała ze nie ma szans na ciążę z tymi polipami zarodek się nie zagniezdzi wiec odpuscilam bo w 100% wiedziałam że nici z tego . Głowę zajęłam czytaniem na różnych forach o polipach czy są szanse na wchlonienie. Progesteron w poniedziałek badany 6dni po owulacji wyszedł 21 odebrałam wyniki dziś i myślę nie ma uja ciąża bo przecież takiego Progesteronu to ja jeszcze nie miałam . Moje endometrium wynosiło 10mm albo 11mm 2 dni przed owu babka powiedziała ze przerosniete zalamalam się . A tu takie coś

Hej, ostatnio wrzucałam tutaj dwa testy ciążowe pozytywne. Wszystko jest ok ale pojawil się inny problem😭 mój brat wylądował w szpitalu, leży w ciężkim stanie, ma gronkowca i sepsę😭😭😭 czy mi coś grozi? Zapomniałam zapytać lekarza o to kompletnie... W dodatku czuje się pusta bo mam świadomość tego że mój kochany brat odchodzi 😭😭😭

reklama
Do góry