reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

Kazde pieniwdze sa warte aby było z Melnstwem dobrze. ;) ale czasem mam wrażenie że już teraz przesadzaja z wizytami. W niższych tygodniach ciąży oferowal mi dr Bodzek spotkania co 3-4 tygosnie (gdzie ja sama nalegalam na co 2 tygosnie) bo sie bałam i musialam wiedzieć co z Malutka. A teraz to nabieramy masy. No u mnie wizyty co 2 tygodnie plus zakup lekow to jakbym miałam co 2 tygodnie dwie wizyty. Ale juz większość leków mi ppwoli odchodzi i juz czuje sie bezpieczniej. Za tydzien zaczynam 8 miesiac ❤ ale czas uciekł.
Wizyty drogie. Tak soe tylko powie, ale po kieszeni pociagna. Woec dobrze ze wszystko mam od znajmomych o tylko wozek mam kupic. ;)
Chodzimy do tego samego lekarza 😊 w Rudzie Śląskiej?
Pierwszy raz teraz czekałam na wizytę 3tyg, do połowy ciąży miałam co tydzień z powodu krwawień :( a teraz już też będą częstsze bo muszę monitorować czy mała rośnie

witam wszystkie mamusie! Podczytuje Was z doskoku i czasem coś napiszę :) u nas dzisiaj równo 30+0 💕 z córeczką, a w domu 20miesieczny synek

reklama
Chodzimy do tego samego lekarza 😊 w Rudzie Śląskiej?
Pierwszy raz teraz czekałam na wizytę 3tyg, do połowy ciąży miałam co tydzień z powodu krwawień :( a teraz już też będą częstsze bo muszę monitorować czy mała rośnie

witam wszystkie mamusie! Podczytuje Was z doskoku i czasem coś napiszę :) u nas dzisiaj równo 30+0 💕 z córeczką, a w domu 20miesieczny synek
Tak w Rudzie Slaksiej 🙂 wczesniej chodziłam do dr Janosz. ;) ale jak byla w ciazy i chwile po porodzie to przepisała mnie do swojego meza. ;)
Tez często chodziłam bo Malutka miala odstepstwa z brzuszkiem, a teraz urosla prawidłowo ponad 200 g na tydzien i wszystkie paramentry poszły wiecej niz na 31+2 ktory jestem obecnie. ;) bardzo sie cieszyłam. Teoche mi to siedziało w glowie że ciagle z waga jest w dolnej granicy. ;) krwawienia tez miałam woec wiem jaki to stres 😔 ja teraz wizyty mam co 2 tygodnie. Ale nien wiem do ktorego tygodnia. ;/

Tak w Rudzie Slaksiej 🙂 wczesniej chodziłam do dr Janosz. ;) ale jak byla w ciazy i chwile po porodzie to przepisała mnie do swojego meza. ;)
Tez często chodziłam bo Malutka miala odstepstwa z brzuszkiem, a teraz urosla prawidłowo ponad 200 g na tydzien i wszystkie paramentry poszły wiecej niz na 31+2 ktory jestem obecnie. ;) bardzo sie cieszyłam. Teoche mi to siedziało w glowie że ciagle z waga jest w dolnej granicy. ;) krwawienia tez miałam woec wiem jaki to stres 😔 ja teraz wizyty mam co 2 tygodnie. Ale nien wiem do ktorego tygodnia. ;/
To super wieści! 😊 oby i moja tak przybrała 💪🏻 Wizytę mam za tydzień i już się stresuję 🙄
A rodzić planujesz w Bytomiu? Będę miała cc i dr Bodzek mówi, że po majowce mam się już zgłosić na oddział

Ja z hemoroidami też się męczyłam w pierwszej ciąży. Teraz mi jeszcze.nie dokuczają , dzięki Bogu. U mnie dziś zaczęty 33 tc (32+1) . Wizyta w poniedziałek..dziś zaczynamy malowanie naszej 12m ściany 🤦‍♂️. Mąż po pracy ma jechać po ostatnie pierdoły do malowania .
Pierwszy raz od dawna czuję się dobrze rano 😋. Jutro mam pobranie krwi i zastanawiam się czy gnać rano przed.ludzmi , czy wbić się w kolejkę , bo nie.wystoje. Za nic w świecie.

Ja z hemoroidami też się męczyłam w pierwszej ciąży. Teraz mi jeszcze.nie dokuczają , dzięki Bogu. U mnie dziś zaczęty 33 tc (32+1) . Wizyta w poniedziałek..dziś zaczynamy malowanie naszej 12m ściany 🤦‍♂️. Mąż po pracy ma jechać po ostatnie pierdoły do malowania .
Pierwszy raz od dawna czuję się dobrze rano 😋. Jutro mam pobranie krwi i zastanawiam się czy gnać rano przed.ludzmi , czy wbić się w kolejkę , bo nie.wystoje. Za nic w świecie.
Jeśli masz możliwość to skozystalabym z prawa pierwszeństwa , u nas w AT nie ma takiego i trzeba czekać w kolejce na glukoze czekałam 1,5 i następne 2 badanie myslalam ze tam fikne jeszcze bez jedzenia 🙈🤦‍♀️

Dzień dobry Dziewczyny. U mnie dziś 29+0. Zaczyna lecieć ten czas.
Zaraz jedziemy po pierwszą rzecz dla Małego - po kosz Mojżesza :) jestem umówiona na odkupienie używanego w bardzo dobrej cenie, a sporo dziewczyn z mojego otoczenia bardzo sobie go chwali. Jak i gniazdko. Więc zaryzykujemy.

Ostatnio rodzina męża przywiozła nam dwa worki ciuszków, od 0m do 1 roku. Naprawdę fajne rzeczy, praktycznie nieuzywane. Trzeba je wyprac, wyprasowac (ten pierwszy raz) i posegregować :)

Ja właśnie po szybkiej wizycie kontrolnej. Młody głowa w dół, ładnie serduszko bije, miarowo, szyjka zamknięta.
Mam tylko za niskie ciśnienie, ale może to dlatego, że byłam na badaniach rano i nie jadłam jeszcze śniadania.
Dziś będą wyniki kontrolne krwi, zobaczymy jak się hemoglobina trzyma i tarczyca.

Paskudny dziś dzień, leje, zimno :/

To super wieści! 😊 oby i moja tak przybrała 💪🏻 Wizytę mam za tydzień i już się stresuję 🙄
A rodzić planujesz w Bytomiu? Będę miała cc i dr Bodzek mówi, że po majowce mam się już zgłosić na oddział
Ani wcześniej dr Janosz ani dr Bodzek obecnie, nie proponowali mi porodu w Bytomiu. Chodziłam na IP do Bonifratrów w Katowicach (bo mieszkam bardzo, ale to bardzo blisko szpitala) i proponowali mi abym dam rodziła. Zresztą po 23 tc byłam tam na pogotowiu (wczesniej jeszcze z 4 razy) i musiałam podpisać papiery, że chce tam rodzić, bo inaczej nie dostaną za mnie kasy. (czy coś takiego). Ale pytałam też o tą kwestię dr Bodzka i mówił, że może dać mi też skierowanie do Łubinowej w Katowicach i w 36 tc powinnam się pojawić na spotkaniu w celu omówienia dokumentacji itp. :) Ale to już 30 minut drogi od mojego miejsca zamieszkania. Bo mieszkam niedaleko Spodka w Katowicach, a Łubinowa prawie na Bażantowie. ;/ Więc mocno myśle, co zrobić ;/ Ja nie mam na dzień dzisiejszy żadnych przeslanek do CC, więc muszę zdążyć do szpitala :) O widzisz, to nawet będzie szybko u Ciebie, ja mam termin na 6/8 maja. Zobaczymy ile Malutka będzie chciała siedzieć. Ja obstawiam, że koło 10 maja się zacznie dopiero :)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie czy FL 51,8 mm na 28 tydz+6 dni to ok?
A co lekarz mówił? Ja nie mam tych wartości wypisywanych na wizytach, tylko komputer na ekranie wylicza czy zgadza się z wiekiem ciąży. :) Więc jak lekarz powiedział, że wszystko ok, to raczej tak. Ogólnie przyjmuje się, ze odstępstwo 2 tygodni w jedną stronę i drugą jest prawidłowe. Dziecko w danym momencie rozwoju może znajdować się na innym centylu rozwojowym. :) Ja miałam tak z brzuskiem, przez 1,5 miesiąca oglądaliśmy bo i w końcu się unormował. Potrzebował swojego czasu nw wzrost :)

Do góry