reklama

Zywiec Zdroj niegazowany z roznym skladem? Nie kazdy nadaje sie dla niemowlaka?

Aniaanka

Fanka BB :)
Mozecie mi powiedziec o co chodzi? Mialam wode Zywiec Zdroj na ktorej pisze ze jest to jedyna woda polecana dla niemowlat przez Instytut Matki i Dziecka. Natomiast dzis na nowej zgrzewce tej wody widze napis ze jest polecana przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci powyzej 3 rz.
I pisze inny sklad. O co chodzi? Nie moge tej wody dac 7 miesiecznemu dziecku? Ja mysllam ze Zywiec niegazowany jest zawsze taki sam, ze woda to woda.

reklama
Rozwiązanie
Nigdy się na tym zbyt nie rozwodziłam. Podawalam Primavere, żywca. Kiedy była inna zrodlana też nad tym nie myślałam.
Przegotowana była przez parę miesięcy później już tylko podgrzewana.
Nie patrz na polecenia IMID.
Patrz na zawartość.

Więcej tu Link do: Woda w żywieniu dziecka. Wszystko, co musisz wiedzieć o wodzie, napojach i nawodnieniu dziecka - Zuzanna Antecka - blog o pozytywnym żywieniu dzieci
Screenshot_2020-05-26-23-09-33-365_com.android.chrome.jpg

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Ta niby polecana dla niemowlkow ma w sumie wiecej skladnikow mineralnych. Piszac takie rekomendacje na wodzie wprowadzaja tylko niepokoj czy mozna dac ja dziecku. Sklady obu wod sa ok dla niemowlaka?

Suma skladnikow mineralnych 213,09mg/l
Wodoroweglany 121,06mg/l
Fluorki 0,07mg/l
Magnez 5,37 mg/l
Wapn 36,39 mg/l
Sod 8,29 mg/l
I na tej wodzie pisze ze jest polecana dla dzieci powyzej 3rz

Na tej polecanej dla niemowlakow pisze
Suma skladnikow minerlanych 230,00 mg/l
anion wodoroweglanowy 131,06 mg/l
anion fluorkowy 0,07 mg/l
kation magnezowy 5,62 mg/l
kation wapniowy 38,69mg/l
kation sodowy 9,15 mg/l

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Ta niby polecana dla niemowlkow ma w sumie wiecej skladnikow mineralnych. Piszac takie rekomendacje na wodzie wprowadzaja tylko niepokoj czy mozna dac ja dziecku. Sklady obu wod sa ok dla niemowlaka?

Suma skladnikow mineralnych 213,09mg/l
Wodoroweglany 121,06mg/l
Fluorki 0,07mg/l
Magnez 5,37 mg/l
Wapn 36,39 mg/l
Sod 8,29 mg/l
I na tej wodzie pisze ze jest polecana dla dzieci powyzej 3rz

Na tej polecanej dla niemowlakow pisze
Suma skladnikow minerlanych 230,00 mg/l
anion wodoroweglanowy 131,06 mg/l
anion fluorkowy 0,07 mg/l
kation magnezowy 5,62 mg/l
kation wapniowy 38,69mg/l
kation sodowy 9,15 mg/l
Możesz ją podawać.

Nie do konca- bo wodoroweglany skladaja się z anionow wodoroweglanowych i kationow metali- więc są To "rozbite" związki chemiczne.. Na logikę będą zdrowsze od całych wiązań, ale chemikiem nie jestem

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry