reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A macie zaleconą nospe na napinanie brzucha? Ja mam brać doraźnie tylko, jak bardzo mi brzuch doskwiera, ciekawa jestem czy któraś z nas bierze regularnie, np. 3x1 jak tutaj wcześniej w wątki dziewczynom lekarze zapisywali. Mój lekarz mówi, ze nospa rozluźnia mięśnie, i przez to tez może zmiękczać szyjkę macicy, bo to tez mięsień ehhhh
Biorę 3x1 codziennie, czy boli, czy nie, ale i tak boli i sie napina. O,dziś od rana chodzić nie mogę tak mi się spina brzuch. 3 kroki i koniec. Więc albo kiepsko działa, albo bez niej bym oddychać nie mogła 🤷

reklama
Biorę 3x1 codziennie, czy boli, czy nie, ale i tak boli i sie napina. O,dziś od rana chodzić nie mogę tak mi się spina brzuch. 3 kroki i koniec. Więc albo kiepsko działa, albo bez niej bym oddychać nie mogła 🤷
Na mnie nawet działa, biorę jedna tabletkę na noc - jak to napisałaś czy boli, czy nie - i wtedy mam cała noc spokój. A jak nie wezmę to się wybudzam o 3 nad ranem z twardnieniami, czasem bolesnymi. Chyba się nie będę lekarzowi przyznawać i zapodam sobie nocnA dawkę nospy na stałe. Może to efekt placebo, ze coś biorę ;)

A lekarz to jakos komentuje? W sensie, ze inne leki da, albo kroplówka s szpitalu, czy raczej, ze taka uroda i brać nospe? Bo mój mówił, ze ma w obwodzie jeszcze jakiś lek silny na skurcze, i ze to nie jak nospa, kiedy potrzeba, tylko to trzeba 2 tygodnie brać jak już się zacznie. Aż go zapytam z ciekawości jak się ten lek nazywa

A lekarz to jakos komentuje? W sensie, ze inne leki da, albo kroplówka s szpitalu, czy raczej, ze taka uroda i brać nospe? Bo mój mówił, ze ma w obwodzie jeszcze jakiś lek silny na skurcze, i ze to nie jak nospa, kiedy potrzeba, tylko to trzeba 2 tygodnie brać jak już się zacznie. Aż go zapytam z ciekawości jak się ten lek nazywa
Właśnie o mocniejszych lekach nic nie mówi, biorę. Tylko leżeć jak nie mogę chodzić. A jak boli to mam na IP podjechać - tylko musiałabym tam zamieszkać🤷 Mam macice dwurożna i ona może dawać dolegliwości bolewe i skurczowe.
Poprzednia ciąża też na nospie i magnezie i oszczędzaniu się.
Będę go meczyc w poniedziałek bo jest dużo gorzej niż z Młodym, tzn bardziej mnie to wszystko boli. Na tym etapie jeszcze do pracy chodziłam a teraz do łazienki się muszę ścian podpierac nie raz.

A ja jestem w szpitalu😬😷 znowu miałam bardzo silne twardnienie/ napisanie mięśni/ skurcze. Oczywiście zajezdzamy I lekarz bada ktg I wszystko cacy... sam nie wie o co chodzi i zostałam na obserwacji. Pomimo tej lataniny szyjkav twardo 3 cm I wszystko wzorowo.
Wyszłam na panikarę, ale naprawdę nie rozumiem tych intensywnych napięć brzucha. Cóż przynajmniej porobią mi komplety badań, tylko jak tak będę wracać co miesiąc to się w końcu wkurzą xD
Jesteś już po KTG? Co widać? Przy twardnienie są skurcze?

Wczoraj padłam. Postanowiłam złożyć zażalenie. Jeszcze mój lekarz mi odpisał i się wkurzył. Przespałam, odpoczełam i już mi lepiej.

Jak mija Wam poranek?
Ktoś nam tu do szpitala trafił. Czasami skurcze, napinanie się jest u kobiety fizjologiczne. Lekarz mi mówil, ze niektóre kobiety zwykle skurcze braxtona hicksa będą odczuwały jak porodowe, a wcale nie musi to oznaczać, ze z ich szyjką dzieje się coś złego. To moja druga ciąża, a ja nadal nie wiem co to skurcze przepowiadające, a szyjka poleciała od tak.. moze taka Twoja uroda. Musisz wyluzować, bo sres nie sluży ani Tobie, ani dziecku. Jezeli bezpieczniej czujesz się w szpitalu, to teraz juz tylko głowa do góry i daj dzidzi odetchnąć, bo mama znerwicowana i dzidzia również. Będzie dobrze 🥰😊
Żadna moja znajoma nie miała tajemniczych skurczy przepowiadających. Chyba tylko ja. Bo mam je raz nieregularnie, raz regularnie, ale się wyciszają i nie rodzę.

A macie zaleconą nospe na napinanie brzucha? Ja mam brać doraźnie tylko, jak bardzo mi brzuch doskwiera, ciekawa jestem czy któraś z nas bierze regularnie, np. 3x1 jak tutaj wcześniej w wątki dziewczynom lekarze zapisywali. Mój lekarz mówi, ze nospa rozluźnia mięśnie, i przez to tez może zmiękczać szyjkę macicy, bo to tez mięsień ehhhh
Mój ginekolog kazał brać doraźnie. W szpitalu dawali mi trzy razy dziennie. Bądź tu mądry i pisz wiersze

@Nasturcja91 czy Twoja szyjka ma 3cm? I jest zamknięta? Jeżeli tak to warto naciskać na lekarza i zakładać szwy? Podobno można narobić więcej złego niż dobrego taką profilaktyką. Mi już w 32tc powiedzieli, że jeżeli szyjka ma 2,7cm to ingerencja może wywołać poród i najpierwej będziemy próbować samymi lekami. Bierzesz jakieś leki?

@Nasturcja91 czy Twoja szyjka ma 3cm? I jest zamknięta? Jeżeli tak to warto naciskać na lekarza i zakładać szwy? Podobno można narobić więcej złego niż dobrego taką profilaktyką. Mi już w 32tc powiedzieli, że jeżeli szyjka ma 2,7cm to ingerencja może wywołać poród i najpierwej będziemy próbować samymi lekami. Bierzesz jakieś leki?
Mam naprawdę bardzo dobrego ginekologa z Poznania I on nie zakłada szwu na szyjke z 3 cm bo ten zabieg jest obarczony ryzykiem poronnym. Póki co wszystko ustało jeśli chodzi o skurcze I prawdopodobnie znalazła się przyczyna- stan zapalny pęcherza także dostanę furaginę i będzie ok. Biorę leki luteine i nospe i to one trzymają mogą szyjke w ryzach. Nic mi nie planuja zakładać bo na dole jest B wszystko zamknięte i trzyma elegancko. 😊

reklama
Witam się :) ja dzisiaj w nocy nie miałam ekscesów z brzuszkiem naszczescie ale po tabletce dowcipnie mimo iż leżałam budzialam się bo czułam ciagle mokro i musiałam się wycierać. Powiedzcie tez tak macie ? A rano jak bierzecie to wstajecie od razu czy bierzecie i leżycie jakiś czas ?

Do góry