Właśnie jem gorzką czekoladę z wiśniamiDziewczyny, mam dziś kryzys, ale nie że coś z ciążą... Cukrzycowy kryzys. Dałabym się pokroić za coś przepysznie napakowanego cukrem, czekoladą![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie jem gorzką czekoladę z wiśniamiDziewczyny, mam dziś kryzys, ale nie że coś z ciążą... Cukrzycowy kryzys. Dałabym się pokroić za coś przepysznie napakowanego cukrem, czekoladą![]()
A niech sie wkurzają, ważne żebyś Ty była spokojna. Najwazniejsze ze wszystko jest oki i nie ma to wplywu na szyjke, pewnie u Ciebie bardziej intensywnie macica pracujeA ja jestem w szpitaluznowu miałam bardzo silne twardnienie/ napisanie mięśni/ skurcze. Oczywiście zajezdzamy I lekarz bada ktg I wszystko cacy... sam nie wie o co chodzi i zostałam na obserwacji. Pomimo tej lataniny szyjkav twardo 3 cm I wszystko wzorowo.
Wyszłam na panikarę, ale naprawdę nie rozumiem tych intensywnych napięć brzucha. Cóż przynajmniej porobią mi komplety badań, tylko jak tak będę wracać co miesiąc to się w końcu wkurzą xD
Daj znać co u Ciebie jak już będziesz po. Jestem caly czas głodna. Normalnie zjadłabym wszystko.. chyba po porodzie nadrobię z wagą.
A czy ja wiem czy urodzę? Teraz leżę jak ten mops na patologii. W czwartek nie było rozwarcia i była skrócona szyjka (nie mówili ile) dziś mam rozwarcie 2,5cm i szyjka poniżej 0,5cm ale ile też nie wiem. Dwa dni różnicy. Brzuch mam twardy jak na okres i obolały skurczy znów brak. Na KTG Dziecko miało 140 gdzieś tętno a skurcze różnie 30, 60, 80 i tak w kółko. Nie mam pojęcia co to zwiastuje. Czy wyjdę do domu jutro?Daj znać co u Ciebie jak już będziesz po. Jestem caly czas głodna. Normalnie zjadłabym wszystko.. chyba po porodzie nadrobię z wagą.
Wątpię że dziś czy jutroChciałabym Cię zapytać czy jesteś podekscytowana faktem, ze moze już dziś lub jutro lub za kilka dni spotkasz się z synkiem?![]()
Bo nie czuje skurczy znów. Tylko ból brzucha okresowy i twardośćNie dziwie się ale może już zostaniesz na poród czy myślisz ze Cię jeszcze wypuszcza do domu ?
Ja tez biorę tylko doraźnie jak widzę ze czesciej mi twardnieje a z reguły tak jest pod wieczor. Na stałe biore magne b6 i asparginA macie zaleconą nospe na napinanie brzucha? Ja mam brać doraźnie tylko, jak bardzo mi brzuch doskwiera, ciekawa jestem czy któraś z nas bierze regularnie, np. 3x1 jak tutaj wcześniej w wątki dziewczynom lekarze zapisywali. Mój lekarz mówi, ze nospa rozluźnia mięśnie, i przez to tez może zmiękczać szyjkę macicy, bo to tez mięsień ehhhh
Ja mam tez przepisane czopki Scopolan w razie "w" ale na szczęście jeszcze sie nie przydałyA lekarz to jakos komentuje? W sensie, ze inne leki da, albo kroplówka s szpitalu, czy raczej, ze taka uroda i brać nospe? Bo mój mówił, ze ma w obwodzie jeszcze jakiś lek silny na skurcze, i ze to nie jak nospa, kiedy potrzeba, tylko to trzeba 2 tygodnie brać jak już się zacznie. Aż go zapytam z ciekawości jak się ten lek nazywa
Ból brzucha okresowy to też ból porodowy. Zrozumiesz jak przyjdzie czas, też będzie okresowy tylko "troszeczkę" wzmocniony. Narazie to masz pobolewanie pewnie i delektuj się tymBo nie czuje skurczy znów. Tylko ból brzucha okresowy i twardość
Mnie w dniu porodu tak goniło do kibelka co 5 minDobra pisać mi tu jakie macie sposoby na rozwolnienie. Od nocy mnie męczy. Mam nadzieję, że to nie ma nic wspólnego z szykowaniem się do porodu jeszcze. Chociaż miałam ostatnio ten problem jak szyja mi poleciała... Teraz może lecieć ale od 4 rano nie mogę wyjść z WC.