reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiesz, bardzo mnie uspokoiłaś i bardzo Ci za to dziękuję. Ten mój dr P. zawsze każe mi się na siebie w tym szpitalu powolywać. Z córka gdy jeździłam na badania do niego tak trochę "nielegalnie" sprawdzać przepływy itp na szpitalu - wiesz o czym piszę... bez rachunku jak to sie mówi... nigdy nie chciał ode mnie ani grosza. Czasami gada od rzeczy ale zawsze konkretnie.. i za kazdym razem mówi do mnie "oo i jest dziewczynka jeszcze caaałaaa" heh dziewczynka... 178 wzrostu, 70 kg żywej wagi hehe mam wrażenie, ze Ci lekarze w tym szpitalu są trochę bardziej jak ludzie.
Mnie się pytali na porodówce czy jestem od dr U. Zresztą zawsze pytają, kto ciążę prowadzi.
Jak ludzie i Ciebie jak człowieka traktują :)

piękny masz wzrost, modelka :)

reklama
Z 3h czekałam, myślałam, że przejdzie ale co chwila musiałam zmieniać wkładkę. Co najciekawsze na IP test nie pokazał, że to wody. Potem Pani doktor mnie taaaak zbadała, że poleciały bardziej plus krew...
A miałaś pessar ? Jeśli tak byl wyjęty wcześniej czy pod czas porodu ?

Jak nie będzie wiekszego rozwarcia to i tak mnie cofną bo oni nie chcą wywoływać porodu przed 39tc. Chyba że coś się dzieje z dzieckiem
No to wiadomo. Ale może już się zrobiło większe ;) oczywiscie zrobisz jak uważasz ale dla świętego spokoju warto zobaczyć jak się sprawy mają, przynajmniej Ci sprawdzą czy to na pewno są wody - oni mają te papierki, wkładki itp

Wczoraj zaczęłam czytać książkę o naszych ginekologach, ginekologach-położnikach, opisują różne sytuacje.. więc po przeczytaniu tej książki ja już bym była w szpitalu 😅 i odechciało mi się zachodzić w drugą ciążę..za duży stres 😅

Mnie się pytali na porodówce czy jestem od dr U. Zresztą zawsze pytają, kto ciążę prowadzi.
Jak ludzie i Ciebie jak człowieka traktują :)

piękny masz wzrost, modelka :)

Modelka z nadwagą i biodra jak szafa, a jak sukienki kupuję, to sie w tylku nie mieści albo za duza u gory i odwrotnie 😄

Tu się z Toba zgodzę. Ja się w tym szpitalu jak w hotelu czuję. A jeszcze teraz wprowadzili jakis program zywienie po porodzie i kobiety dostają 5 posilków. Kurde wychodzi na to, ze ja na szpitalne jedzenie oczekuję, a nie na poród 🤣

U Was też tak gorąco? I jakie macie ciśnienie dziewczyny?

Modelka z nadwagą i biodra jak szafa, a jak sukienki kupuję, to sie w tylku nie mieści albo za duza u gory i odwrotnie 😄

Tu się z Toba zgodzę. Ja się w tym szpitalu jak w hotelu czuję. A jeszcze teraz wprowadzili jakis program zywienie po porodzie i kobiety dostają 5 posilków. Kurde wychodzi na to, ze ja na szpitalne jedzenie oczekuję, a nie na poród 🤣

Jedzenie to mają dobre. Jak Młodego urodziłam to na deser po obiedzie drożdżówka była z kruszonką. Tyle te zupy mleczne do śniadania to nie wiem po co dają 🤷 A Ty będziesz mieć jeszcze dietę dla cukrzykow po porodzie to też ładnie wyglądało :)

i łóżka z regulacją - to jest cudowny wynalazek 😂

U nas dziś zimno i pada. Ostatnio ciśnienie to mam 90-100/60-65. Chyba, że u lekarza, to wzorowe 120/65

reklama

U mnie dziś tak normalnie. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo leżę w domu w najchłodniejszym pokoju 😉
A ciśnienie mamma ogół niskie. Takie 95/60 to u mnie norma

Do góry