Trzeba być dobrej myśli. U Ciebie już bliżej niż dalej, a tygodnie szybko mijają. Zanim zorientujesz sie minie miesiąc, a dziewczyny z krótszymi szyjkami dają radę tyle tygodni wytrzymać![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzeba być dobrej myśli. U Ciebie już bliżej niż dalej, a tygodnie szybko mijają. Zanim zorientujesz sie minie miesiąc, a dziewczyny z krótszymi szyjkami dają radę tyle tygodni wytrzymać![]()
Będzie dobrze! Ja w 32tc miałam szyjkę niecały 1cm (praktycznie jej brak) i 1.5cm rozwarcia. Oszczędzaj się nadal, małymi krokami i dotrwasz zapewne dalej niż 34tc![]()
Nie mam pojęcia, nic nie słyszałam, to prywatny szpital?Paulaa1987 wiesz coś może o porodach w szpitalu Femina?
Tak prywatny szpital właśnie o nim czytam ale niewiele jestNie mam pojęcia, nic nie słyszałam, to prywatny szpital?
I to potwierdza to co zawsze powtarza mój lekarz, ze usg szyjki, którym zachłysnął się cały świat, jest tylko dodatkiem do badania szyjki, bo zależy jak się głowice przyłoży to można doczytać różne wyniki, a najważniejsza jest dojrzałość szyjki (ułożenie, uformowanie, miękkość, rozwarcie, zachowanie pod naporem, itd.) - czego w usg nie widać. Można mieć 1,5 cm szyjki, ale takiej żylety ze stali, ze 5 ciąż utrzyma, a można mieć 4 cm szyjki takiej do bani, miękkiej i rozpadającej się, ze tylko szpital, leżenie, szew, leki i cud ... mój zawsze bada we wzierniku i palpacyjnie, i mówi ze wszystko wie. Jedyne co budzi mój niepokój, to to, ze s usg widać np. Czy od środka jest lejek, czego we wzierniku nie zobaczyTo było chwilowe, teraz leci co jakiś czas po parę milimetrów w dół Plus ciągle twardnieje brzuch, to że jest miękka to najgorsze co może być wg ordynatora, także się zastanawiają w szpitalu czy mi nie założyć szwu póki jest na cow przyszłym tygodniu mam dostać sterydy na płuca
To wszystko jest takie w miarę podobne - nospa, scopolan, buscopan - ma za zadanie rozluźnić mięśnie. W nospie chyba jest inna substancja czynna, a w scopolanie i buscopanie chyba ta sama. Jak nospa mało na Ciebie działa, to pewnie dlatego próbuje lekarz z czyms innym (to jsk wymiana paracetamolu na ibuprofen). Moje koleżanki brały te leki w ciąży na twardnienia brzucha: i scipolan i buscopan.Dziewczyny mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych, którym twardnieje brzuch.
Lekarz dzisiaj powiedział, że mogę brać w razie dużej ilości skurczy buscopan? Brała któraś z Was, albo coś o tym leku słyszała? Bo ja pierwszy raz się z nim spotkałam...