mary.m
Fanka BB :)
Tak myślałam, że tak będzie.. ehh.. Przykre to jest, że trafiłyśmy na takie czasy..USG to jeszcze nic.. żeby tylko porody rodzinne mogły być...i odwiedziny...
To prawda, ciężkie czasy chyba dopiero nadchodzą
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak myślałam, że tak będzie.. ehh.. Przykre to jest, że trafiłyśmy na takie czasy..USG to jeszcze nic.. żeby tylko porody rodzinne mogły być...i odwiedziny...
To prawda, ciężkie czasy chyba dopiero nadchodządla mnie najgorsze jest to rozdzielanie wcześniaków od mam, od razu ryczę jak tylko oglądam o tym jakiś program, albo wypowiedzi tych biednych matek
po prostu nie mogę tego pojąć jak tak można. Jeśli jeszcze ktoś nie podpisał to przesyłam link do petycji w tej sprawie Link do: W obronie noworodków przebywających w szpitalach w Polsce
No właśnie dlatego my zdecydowaliśmy się na amnio... Bo nifty wykrywa tylko trisomie a to nie koniecznie przez to moje wyniki są jakie są. Myśleliśmy też dopłacić 900 zł za FISH przy amnio ale to też tylko trisomie wykrywa [emoji1751]Nie wiem nawet czy Harmony czy inne i nie pytałam. Ja mam tak: T21 1:432 a T13 1:679. Ryzyko średnie bo mówili ze wysokie to niby przedział 1:250 a niskie to 1:1000 i lepiej. Mówił ze trysomie 13 on da radę mi wypatrzeć i potwierdzić/odrzucić na 100% na usg w ciągu 4 tyg bo to daje obraz. Jednak o 21 mówił ze tak się potrafi ukryć ze usg tego może nie wyłapać. Ten wynik tez jest właśnie średni i dla spokoju poleca robić NIPT bo tam mam mieć już tylko albo wysokie albo niskie ryzyko i bardziej wiarygodne. Znowu tylko przedziały. No i tez zaznaczył ze to jest tylko na trysomie a chorób jest mnóstwo [emoji52]
Ja też jeżdżę sama , bez sensu żeby tracił czas na siedzenie w aucie [emoji1745] na amnio pojedzie ze mną i będzie czekał bo nie wiadomo jak się będę czuła i czy będę mogła prowadzić.ja juz nawet sama jeżdżę po lekranach bo nie mam siły aby mój chlop siedział w aucie
Zależy czy dzieciaczek leży tak żeby można było wszystko zmierzyć. Zazwyczaj ok 30 minut .A powiedzcie proszę..ile plus minus trwają badania prenatalne ?
Dziewczyny, nie wiem czy wiek ma coś wspólnego z szybkością wyniku. No, chyba, że czegoś nie doczytałam u Was. Krew miałam pobraną 30.09 (10+5 chyba było wtedy) a wynik był 01.10. Mam 38 lat. Myślicie, że przez mój wiek miałam tak szybko?No ja też 34.. Kurde tak szybko wynik.. Nie ja nie odpuszczę dzisiaj