reklama
Hej dziewczyny napiszę moje starania odnośnie planowania płci. Mam w domu dwóch chłopców i bardzo chciałam dziewczynkę. Wczoraj zostało potwierdzone że na 100 procent dziewczynka. Nie wiem czy to przypadek czy udało mi się dopomóc losowi. Oto co robiłam. Zaczęłam okolo miesiąc przed zajęciem w ciążę ponieważ udało się w pierwssym cyklu. Suplementy: ja saw palmeo, trochę lukrecji ale raczej okazjonalnie trochę mg ale też nie regularnie. Mąż lukrecja i Ole. Dieta ja dużo nabiału, gorzka czekolada, brak śniadań, (zawsze jadłam pieczywo razowe i starałam się zdrowo odżywiać) pieczywo tylko białe, dużo płatków kukurydzianych, sok z żurawiny, bardzo mało warzyw, z owoców głównie truskawki, ryby, sushi. Przed chłopakami odstawiłam alkohol. Tu co drugi dzień małe piwo w okresie owulacji. Odstawiłam pomidory, banany i ziemniaki. Mąż sok z żurawiny, ograniczył pomidory i ziemniaki ale trochę jadł. Kawę piliśmy jak zwykle. Oprócz tego zwróciłam uwagę na jony o których tu pisaliście, kupiłam lampę solna i chodziłam w koralikach z kamienia z jonami dodatnimi nie pamiętam jakie ale tu dziewczyny wymieniały które to mają być. Przy chłopakach stosunek co drugi dzień, przy drugim synku nie pamiętam ale nieregularny a tym razem od końca okresu do dnia po owulacji codziennie. Starałam się robić jak najwięcej rzeczy inaczej niż przy chłopakach. Do tego jestem parę kilo na plus w porównaniu do okresu pierwszych dwóch ciąż ( jakieś 4kg). Może się komuś przyda. Pozdrawiam i życzę udanych starań i wymarzonej płci
dzieki Kochana! A jak sie czujesz, ktory to tydzien ciazy??Hej dziewczyny napiszę moje starania odnośnie planowania płci. Mam w domu dwóch chłopców i bardzo chciałam dziewczynkę. Wczoraj zostało potwierdzone że na 100 procent dziewczynka. Nie wiem czy to przypadek czy udało mi się dopomóc losowi. Oto co robiłam. Zaczęłam okolo miesiąc przed zajęciem w ciążę ponieważ udało się w pierwssym cyklu. Suplementy: ja saw palmeo, trochę lukrecji ale raczej okazjonalnie trochę mg ale też nie regularnie. Mąż lukrecja i Ole. Dieta ja dużo nabiału, gorzka czekolada, brak śniadań, (zawsze jadłam pieczywo razowe i starałam się zdrowo odżywiać) pieczywo tylko białe, dużo płatków kukurydzianych, sok z żurawiny, bardzo mało warzyw, z owoców głównie truskawki, ryby, sushi. Przed chłopakami odstawiłam alkohol. Tu co drugi dzień małe piwo w okresie owulacji. Odstawiłam pomidory, banany i ziemniaki. Mąż sok z żurawiny, ograniczył pomidory i ziemniaki ale trochę jadł. Kawę piliśmy jak zwykle. Oprócz tego zwróciłam uwagę na jony o których tu pisaliście, kupiłam lampę solna i chodziłam w koralikach z kamienia z jonami dodatnimi nie pamiętam jakie ale tu dziewczyny wymieniały które to mają być. Przy chłopakach stosunek co drugi dzień, przy drugim synku nie pamiętam ale nieregularny a tym razem od końca okresu do dnia po owulacji codziennie. Starałam się robić jak najwięcej rzeczy inaczej niż przy chłopakach. Do tego jestem parę kilo na plus w porównaniu do okresu pierwszych dwóch ciąż ( jakieś 4kg). Może się komuś przyda. Pozdrawiam i życzę udanych starań i wymarzonej płci
22 tydzień, czuję się dobrze tylko męczy mnie zgaga. A Ty starasz się o dziewczynkę?dzieki Kochana! A jak sie czujesz, ktory to tydzien ciazy??
Taki mam plan. Najpierw będę odstawiać ssaka od piersi. Myślę ze za ok 2 msc zacznę. Zmiany juz poczyniłam w diecie mojej i męża. Nie umiem jednak zrezygnować ze sniadan. Jem he później No i mało kaloryczne, mleczne. To i tak dużo jak na mnie. Takze mały kroczek do przodu22 tydzień, czuję się dobrze tylko męczy mnie zgaga. A Ty starasz się o dziewczynkę?
Magic_87
Fanka BB :)
Gratulacje super jak marzenie się spełniaHej dziewczyny napiszę moje starania odnośnie planowania płci. Mam w domu dwóch chłopców i bardzo chciałam dziewczynkę. Wczoraj zostało potwierdzone że na 100 procent dziewczynka. Nie wiem czy to przypadek czy udało mi się dopomóc losowi. Oto co robiłam. Zaczęłam okolo miesiąc przed zajęciem w ciążę ponieważ udało się w pierwssym cyklu. Suplementy: ja saw palmeo, trochę lukrecji ale raczej okazjonalnie trochę mg ale też nie regularnie. Mąż lukrecja i Ole. Dieta ja dużo nabiału, gorzka czekolada, brak śniadań, (zawsze jadłam pieczywo razowe i starałam się zdrowo odżywiać) pieczywo tylko białe, dużo płatków kukurydzianych, sok z żurawiny, bardzo mało warzyw, z owoców głównie truskawki, ryby, sushi. Przed chłopakami odstawiłam alkohol. Tu co drugi dzień małe piwo w okresie owulacji. Odstawiłam pomidory, banany i ziemniaki. Mąż sok z żurawiny, ograniczył pomidory i ziemniaki ale trochę jadł. Kawę piliśmy jak zwykle. Oprócz tego zwróciłam uwagę na jony o których tu pisaliście, kupiłam lampę solna i chodziłam w koralikach z kamienia z jonami dodatnimi nie pamiętam jakie ale tu dziewczyny wymieniały które to mają być. Przy chłopakach stosunek co drugi dzień, przy drugim synku nie pamiętam ale nieregularny a tym razem od końca okresu do dnia po owulacji codziennie. Starałam się robić jak najwięcej rzeczy inaczej niż przy chłopakach. Do tego jestem parę kilo na plus w porównaniu do okresu pierwszych dwóch ciąż ( jakieś 4kg). Może się komuś przyda. Pozdrawiam i życzę udanych starań i wymarzonej płci

Mi z takich staranek wyszedł drugi chłopczyk więc teraz też chciałam zrobić wszystko inaczej

Mecenasowa27
Megi_Meg
@Magic_87 mam wyniki tsh na te chwilę. Możesz mi powiedzieć co to znaczy? Zobacz załącznik 1200851
Na moje oko masz nadczynność tarczycy, powinnaś iść do endokrynologa, nadczynność tarczycy jest właśnie m.in powodem niepłodność. Ja zazwyczaj walczę z niedoczynnością i wtedy muszę brać leki.
Mecenasowa27
O kurczę [emoji19] a wiesz jak wygląda leczenie przy nadczynosci ?Na moje oko masz nadczynność tarczycy, powinnaś iść do endokrynologa, nadczynność tarczycy jest właśnie m.in powodem niepłodność. Ja zazwyczaj walczę z niedoczynnością i wtedy muszę brać leki.
Jeszcze czekam na telefon od ginekologa bo jestem na liście rezerwowej i myślałam by z nim najpierw skonsultować wyniki i jak zalecił to wtedy do Endo się udac
reklama
Megi_Meg
O kurczę [emoji19] a wiesz jak wygląda leczenie przy nadczynosci ?
Jeszcze czekam na telefon od ginekologa bo jestem na liście rezerwowej i myślałam by z nim najpierw skonsultować wyniki i jak zalecił to wtedy do Endo się udac
Podejrzewam że nadczynność i niedoczynność leczy się podobnie, czyli przyjmowanie tabletek do momentu wyregulowania hormonów. Czasami endokrynolog jest zbędny, bo ginekolog też może wdrożyć leczenie o ile temat nie jest poważny, więc zacznij od ginekologa.
Podziel się: