• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2021

reklama
Doskonale wiem co czujesz, tak bardzo chciałoby sie zaraz, teraz, juz. 😊 a tak się niestety nie da, przychodzi moment staran a potem sto pytan, czy to juz, jakie objawy powinny byc, co sie dzieje itd. Moje znajome praktycznie odrazu zaskoczyły 🤭 zazdroszczę

Dokładnie [emoji4] miałam w poprzedniej ciąży 1 dzień
Ja zawsze mialam plamienia przed miesiaczka, taka napięta bylam, zla, nie bolaly piersi, plamilam jeden dzien i na drugi lecialo i tak trwalo do 5 dni maks. A teraz bez plamien, 2 konkretne dni i bez boli. Ale przyznam sie... jak zobaczylam te krew w niedziele poplakalam sie, zrobilo mi sie tak przykro, ze przyszła miesiaczka, tak nagle i tak duzo za szybko. Ale jak przestało i zaczęły te piersi mrowic zaczelam myśleć, jak, dlaczego i co sie dzieje...

Ja mam to samo. Już bym chciała zacząć i dłuży mi się strasznie ten czas. Nawet święta nie cieszą tak jak co roku. Ciągle tylko sto pytań w głowie. Mam nadzieję że chociaż starania nie potrwają zbyt długo i nie zwariuje do tego czasu. 😪
No ja od czerwca niecierpliwie ganialam za lekarzami żeby mnie wyleczyli. Teraz od września przesuwam sobie licznik,,starania". Też mi zdrowie popsuło święta:)

reklama
.
Zalecam wieczorem przed snem, albo w takim momencie gdzie będziesz miała z 2h zapasu w domu 😉 do miski w foli, zalewam gorącą wodą (ja normalnie z prysznica bo mam bardzo gorącą) i zostawiam na 25min,zeby nagrzała się do około 40 stopni, nie więcej bo podobno coś tam się zabija wtedy 😉. Przygotowuje sobie ręcznik, kocyk, i folie aluminiowa. Rozcinam ten worek tak jak jest opisane na kartoniku, i kładę na podbrzusze (ja jeszcze odchylam ta gazę, żeby borowinę mieć bezpośrednio) przykrywam tym opakowaniem, na to kładę folie aluminiowa, na to ręcznik na to kocyk u sobie leżę 30min. Po tym ściągam delikatnie, zawijam w folie, lekko moczę tą wodą z miski, u ściągam to co zostało papierowym ręcznikiem (podobno nie powinno się zmywać tego pod prysznicem, a wetrzeć) i później z 40 min leżę pod kocykiem jeszcze i się relaksuje 😉
Dziękuję, muszę męża zaangażować. Przyda mi się taki relaks 😁
O ile dobrze kojarzę to stosujesz po tym jak ustanie miesiączka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry