reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

Dobrze. Usuwajcie jak leci z automatu dzieci niepełnosprawne. Wszystkich mierzmy jedną miarą. Słabsi niech nie będą kulą u nogi mocnych.
Ktoś juz miał takie myślenie w latach 30. widać, że nie był jedyny.

Hej, po raz kolejny udowadniasz, ze brak ci argumentów w dyskusji i jedyne co masz to ideologie.

A mnie na prawdę zastanawia wciąż jedno pytanie do obrońców bo odpowiedzi jeszcze nie dostałam.
Tak wiem że to gdybanie i raczej nierealne ale...
Co byście zrobiły i co czuły gdyby była sytuacja odwrotna. Gdyby był NAKAZ usuwania ciazy gdy płod jest chory lub z jakiego kolwiek innego powodu...? Siedziały byście grzecznie w domu i zgadzały się na to?

Albo nakaz sterylizacji mężczyzn. 😁

Kiedy trafiłam na to forum jako ogół odniosłam wrażenie, że każda z Was stara się o dziecko, bardzo chce je mieć. Imponowała mi wiedzą jaką macie o cyklach, owulacji, obserwacji własnego organizmu. Ale to... To hipokryzja. Z jednej strony płaczecie, że tak bardzo chcecie dziecka, obserwujecie się i wydajecie majątek na in vitro a tutaj zakaz zabijania dzieci jest dla Was średniowieczem. Zastanówcie się po której stronie jesteście.

Ja nie wydaje majątku na in vitro. I mam już wymarzona liczbę dzieci.
Jak to się ma do mojego postulatu, ze jestem za tym, żeby to kobiety miały wybór?

reklama
@Nickel aa i o ile dobrze kojarzę to przy in vitro można już na etapie tworzenia się zarodka sprawdzić czy będzie miał wady genetyczne..wówczas taki zarodek jest odrzucany. To ci dopiero hipokryzja.. 🤔

Ostatnia edycja:
Hej, po raz kolejny udowadniasz, ze brak ci argumentów w dyskusji i jedyne co masz to ideologie.

Albo nakaz sterylizacji mężczyzn. [emoji16]

Ja nie wydaje majątku na in vitro. I mam już wymarzona liczbę dzieci.
Jak to się ma do mojego postulatu, ze jestem za tym, żeby to kobiety miały wybór?
Jakby to miało iść w stronę sterylizacji mężczyzn to jestem pewna że jednak władza wprowadziła by całkowicie legalna aborcję [emoji57]

Jakby to miało iść w stronę sterylizacji mężczyzn to jestem pewna że jednak władza wprowadziła by całkowicie legalna aborcję [emoji57]

Wyobraz sobie ten raj, gdyby to faceci zachodzili w ciąże...
Za samo zajście Medal Orła Białego.
Na każdym usg pediatra, specjalista, psycholog, dietetyk i w uznaniu zasług wycieczka do Paryża lub innych modnych stolic europejskich.
Masaz stop i pleców, psychoporada, analiza wyników badań raz na tydzień. Oczywiście na NFZ. Transport do lekarza na koszt panstwa.
Pod telefonem sztab specjalistow. 24 godziny na dobę.
Posilki dostarczane podczas ciazy do domu.
Ekipa sprzątająca będzie się mijać w drzwiach z tabunem ludzi dostarczających wyprawki i sprzety dla dziecka. Na koszt państwa oczywiście.
Porod tylko prywatny. Na koszt państwa, w najlepszych placówkach. Sesja zdjęciowa dla noworodka gratis.
Po porodzie opieka psychologa w razie w. Plastyka pochwy...to znaczy
pracia w standardowym pakiecie.
Dozywotnia ochrona miejsca pracy ciężarnego mężczyzny.
Lukratywna emerytura po urodzeniu choćby jednego maluszka.
Sciagalnosc alimentów 100%. Nie ma zmiłuj...
Aborcja legalna, wręcz społeczna normalka. Ci którzy by choćby pisnęli słówko byliby z urzędu ścigani. 10 lat bez możliwości apelacji za jakikolwiek moralny nacisk na nieszczesliwego młodego tatę który przecież musi się borykac z tak poważna decyzja...

....ech rozmarzyłam się...

Wyobraz sobie ten raj, gdyby to faceci zachodzili w ciąże...
Za samo zajście Medal Orła Białego.
Na każdym usg pediatra, specjalista, psycholog, dietetyk i w uznaniu zasług wycieczka do Paryża lub innych modnych stolic europejskich.
Masaz stop i pleców, psychoporada, analiza wyników badań raz na tydzień. Oczywiście na NFZ. Transport do lekarza na koszt panstwa.
Pod telefonem sztab specjalistow. 24 godziny na dobę.
Posilki dostarczane podczas ciazy do domu.
Ekipa sprzątająca będzie się mijać w drzwiach z tabunem ludzi dostarczających wyprawki i sprzety dla dziecka. Na koszt państwa oczywiście.
Porod tylko prywatny. Na koszt państwa, w najlepszych placówkach. Sesja zdjęciowa dla noworodka gratis.
Po porodzie opieka psychologa w razie w. Plastyka pochwy...to znaczy
pracia w standardowym pakiecie.
Dozywotnia ochrona miejsca pracy ciężarnego mężczyzny.
Lukratywna emerytura po urodzeniu choćby jednego maluszka.
Sciagalnosc alimentów 100%. Nie ma zmiłuj...
Aborcja legalna, wręcz społeczna normalka. Ci którzy by choćby pisnęli słówko byliby z urzędu ścigani. 10 lat bez możliwości apelacji za jakikolwiek moralny nacisk na nieszczesliwego młodego tatę który przecież musi się borykac z tak poważna decyzja...

....ech rozmarzyłam się...
Nie no kobieto zrobiłaś mi dzień, serio [emoji1787]uśmiałam się czytając to.

A tak serio to wiem że duża część mężczyzn jest z nami, idą ramie w ramie na prostach i chwała im za to, naprawdę. Ale no nie oszukujmy sie, gdyby to oni zachodzili w ciążę mogło by to wyglądać właśnie tak [emoji87]

Odrzucany? Mówisz o ziemniakach? Powiedz wprost, zabić. Bo tak to się nazywa.
Terminacja ciąży to nie jest zabijanie ciąży. Jak sama nazwa wskazuje to PRZERYWANIE CIĄŻY. Owszem, skutkiem jest smierć płodu (czy jak wolisz dziecka), ale nawet w prawie karnym pobicie ze skutkiem śmiertelnym/ wypadek ze skutkiem śmiertelnym i aborcja a zabójstwo to różne artykuły i inne nazewnictwo. To nie jest ZABÓJSTWO ani tym bardziej MORDERSTWO.

reklama
Nie no kobieto zrobiłaś mi dzień, serio [emoji1787]uśmiałam się czytając to.

A tak serio to wiem że duża część mężczyzn jest z nami, idą ramie w ramie na prostach i chwała im za to, naprawdę. Ale no nie oszukujmy sie, gdyby to oni zachodzili w ciążę mogło by to wyglądać właśnie tak [emoji87]

Ja to wiem i doceniam.
Co nie zmienia faktu, ze gdyby to oni musieli się z ciąża i jej problemami borykać to cała sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej.

Do góry