reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

jak ze sluzem to ja bym radziła iśc do lekarza....koniecznie z tą pieluszką..albo pobrana kupka z nicnika..

sam zielony kolor nie swiadczy o niczym złym, ale śluz to co innego

Jasne, w takich wypadkach lepiej nie ryzykowac i skonsultowac sie z lekarzem. Sama dobrze wiem jak to jest, kiedy dziecko cierpi z powodu biegunek. Dlugo nie moglam poradzic sobie z trawiennymi klopotami synka, a rozwiazaniem okazaly sie kropelki probiotyczne. Farmaceutka poradzila Biogaie i poprawa byla bardzo szybka. Dla mnie najwazniejsze jest to, ze to preparat naturalny a nie jakas chemia.
Duzo zdrowia dla Waszych maluszkow!

reklama
WŁASNIE ZROBIŁAM MOJEMU DZIECKU BADANIE NA OBECNOSC PASOŻYTÓW W KALE I OKAZAŁO SIE ŻE MA CYSTY LAMBLII.JUTRO IDĘ DO LEKARZA,WIĘC SPYTAM,ALE JEŚLI MOŻECIE TO NAPISZCIE MI COŚ O TYM SKĄD TO SIĘ BIERZE.DAWIDEK NIE MA ŻADNYCH OBJAWOW.:no:OSTATNIO JADŁ DUŻO BANANÓW,MOŻE TO Z TEGO.PRZECZYTAŁAM W INTERNECIE ŻE TO SIĘ BIERZE Z BRUDNYCH RAK,ALE MOJE DZIECKO JEST STRASZNYM CZYŚCIOCHEM,BO CZĘSTO MYJE RĘCĘ,JA RÓWNIEŻ.CZY MOŻE MIAŁYŚCVIE TAKI PRZYPADEK.Z GÓRY DZIEKUJĘ ZA ODPOWIEDZ!!:-p

Wiesz ja się z tym nie borykałam u naszej Emilki ale wiem że znajomej dziecko to miało i lekarz dał jej taki lek dla dziecka - jednorazowa saszetka do wypicia na pasożyty układu pokarmowego i za jakiś czas powtórzyła badanie i już było ok. Myślę że kiedyś to wyleczyć to był problem ale dziś nie powinno być problemu.
Pozdrawiam

Hej!Byłam dzisiaj u lekarza i mój synek dostał Metronidazol 2razy dziennie po jednej tabletce i tak przez 10 dni .Potem badanie kontrolne.Mam nadzieje ze zniknie to paskudztwo.Spokojnej nocy!!!

Hej wszystkim!!!!!
Dziewczyny mam prosbe.chcialabym was zapytac w jaki sposob stawiaja stopki wasze pociechy.moja mala skonczyla wlasnie dwa lata.niestety nadal sawia stopy do srodka.czy ktoras z was miala moze podobny roblem i jak sobie poradzilyscie?rozmawialam z pediatra malj.ona twierdzi ze dwa lata to tai graniczny moment w ktorym amla powinna juz normalnie tzn prosto chodzic.wybieram sie z nia do ortopedy.nistety terminy a sprawa ta mnie niepokoii.dzieki za odp.pozdrawiam :-)

Mój Kubuś tez ma tendencję do stawiania stóp do środka, Lekarz rodzinny powiedział,ze za wcześnie jeszcze dla niego na obuwie"ortopedyczne" czy na ćwiczenia,ze jeżeli do 4 roku zycia sytuacja się nie zmieni to wówczas ewntualnie ćwiczenia itd.
Na razie ma jak najwięcej biegać bez kapci, i siedzieć po turecku-zalecenia ortopedy.
pozdrawiam

dzeikuje serdecznie za odp. czy moglabys mi napisac czy ortopeda zalecil tobie skatpetki antyposlizgowe czy zwykle? siedzenie po turecku tez przerobimy :tak: :-) .ile lat ma maly?pozdrowienia dla was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja uważam że w tych sprawach należy konsultować się wyłAcznie z ortopedą i to najlepiej dzicięcym pediatra nie może znać się na wszystkim a dzieci nie można wsadzać do jednego "worka" jeśli coś was niepokoi to należy się udać do ortopedy ja tak zrobiłam i mój Piotruś nosi obuwie profilowane nie ortopedyczne moja znajoma słucha tylko pediatry i mały ma mocne tzw X

reklama
Zgadzam się idźcie do ortopedy. ! Fran też stawia stópki do środka i u niego wina leży w biodrach a konkretniej w kości udowej. Na ćwiczenia za wcześnie ale mamy zalecenia nosić tzw. obcas thomasa czyli obcas wyższy od wewnętrznej strony stopy co zapobiega koślawieniu kolan a co za tym idzie stópek.

Do góry