• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tlenek węgla w ciąży

Dinusia87

Zaciekawiona BB
Hej, ostatnio jak paliłam w kominku (tylko raz bez dokładania) tej samej nocy miałam zawroty głowy. Rano pojechałam na sor i zrobili mi badanie w kierunku poziomu tlenku węgla we krwi jednak to mogło być już za pozno do wykrycia. Wyszło w miarę ok. Bardzo się boje ze jeśli doszło do zatrucia to niedotlenienie uszkodziło płód 😢. Dajcie znać czy któras z Was miała coś podobnego

reklama
Hej, ostatnio jak paliłam w kominku (tylko raz bez dokładania) tej samej nocy miałam zawroty głowy. Rano pojechałam na sor i zrobili mi badanie w kierunku poziomu tlenku węgla we krwi jednak to mogło być już za pozno do wykrycia. Wyszło w miarę ok. Bardzo się boje ze jeśli doszło do zatrucia to niedotlenienie uszkodziło płód 😢. Dajcie znać czy któras z Was miała coś podobnego
Jak Ty masz ten kominek zrobiony, że się cofa na dom ?
Zawroty głowy w ciąży się często zdarzają.

reklama
Ciśnienie wydaje się ok. Może to od kręgosłupa?, choć mnie nie boli.
Jest wiele możliwości dlaczego robi się słabo w ciąży. Anemia, niski cukier, ciśnienie, no i krążenie krwi, ucisk na żyłę główna.. lepiej powinnaś się czuć kiedy będziesz siedzieć wyprostowana, leżec na lewym boku, często zmieniala pozycje no i nie wykonuj gwałtownych zmian pozycji. Pod koniec ciąży z pleców jak się wstaje to można zemdleć. Przynajmniej mi wtedy robiło się bardzo słabo, tak samo jak leżałam na plecach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry