• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2021

Dostałam dziś okresu pierwszy dzień po odstawieniu luteiny po 1,5roku! Jestem taka szczęśliwa w końcu czuję się kobietą. :) Teraz między 7 a 9 dniem cyklu i między 17 a 19 mam zrobić badania hormonalne. Mam nadzieję że jak będę mieć na papierze problemy z progesteronem to lekarz wdroży odpowiednie leczenie i będę mogła starać się o dzidziusia. Wszystko w rękach mojej gin. Prowadziła moją pierwszą ciążę i liczę że i teraz mi pomoże. Z tego co czytałam jeśli chce się starać o dzidziusia to trzeba wziąć luteinę zaraz po owulacji prawda? Ale ja w tym cyklu chyba nie będę mogła tego zrobic ze względu na badania które mam mieć w 17dc a to sfałszuje wyniki badania :( więc chyba starania muszę odłożyć na następny cykl... Jak myślicie ?

reklama
Niestety mam rozerwany przełyk i nie pracuje prawidłowo mięśniówka wiec nie połykam tabletek....stąd biorę aspirynę 1/4 tak aby było Ok 80mg. Lekarz powiedział abym tak stosowała... ale ja się obawiam właśnie o żołądek i o to czy to na pewno działa tak samo jak wolno uwalniająca się tabletka dojelitowa.. :(
Acard należy rozgryźć i dopiero popić wodą. Jeżeli jedzenie spożywasz normalnie, drogą doustną, to nie powinnaś mieć problemu 🤷 można też go rozpuścić w wodzie i wypić. Tak mówi ulotka

Niestety mam rozerwany przełyk i nie pracuje prawidłowo mięśniówka wiec nie połykam tabletek....stąd biorę aspirynę 1/4 tak aby było Ok 80mg. Lekarz powiedział abym tak stosowała... ale ja się obawiam właśnie o żołądek i o to czy to na pewno działa tak samo jak wolno uwalniająca się tabletka dojelitowa.. :(
Jeżeli tak kazał lekarz to uważam że jest ok, bierzesz niska dawkę, trzeba pamiętać że każda tabletka może wywołać pewne skutki uboczne, jeśli miałaś wcześniej problemy z żołądkiem to mogłabyś brać coś osłonowego, jeśli masz zdrowy żołądek to nie musisz się martwić, najlepiej takie wątpliwości zawsze skonsultować z lekarzem

Acard należy rozgryźć i dopiero popić wodą. Jeżeli jedzenie spożywasz normalnie, drogą doustną, to nie powinnaś mieć problemu [emoji1745] można też go rozpuścić w wodzie i wypić. Tak mówi ulotka
To jest tabletka dojelitowa, dodatkowo powlekana, co oznacza że nie rozpuszcza się w żołądku tylko dopiero w jelitach, nie powinno się jej rozgryzać bo wtedy będzie mieć działanie drażniące na żołądek

To jest tabletka dojelitowa, dodatkowo powlekana, co oznacza że nie rozpuszcza się w żołądku tylko dopiero w jelitach, nie powinno się jej rozgryzać bo wtedy będzie mieć działanie drażniące na żołądek
A to już chyba zależy od dawki, Acard 300 np. jest zwykłą tabletką, która może być gryziona, rozpuszczana, natomiast pozostałe (75 i 150) są już tabletkami dojelitowymi.

Jeżeli tak kazał lekarz to uważam że jest ok, bierzesz niska dawkę, trzeba pamiętać że każda tabletka może wywołać pewne skutki uboczne, jeśli miałaś wcześniej problemy z żołądkiem to mogłabyś brać coś osłonowego, jeśli masz zdrowy żołądek to nie musisz się martwić, najlepiej takie wątpliwości zawsze skonsultować z lekarzem
Chyba zapytam się jeszcze gina mojego, słusznie piszesz :)

Cześć, jestem tu nowa. Czytam Was sobie i fajnie, że się wspieracie. Najlepiej jest właśnie pogadać z inną kobietą. Proszę o wypowiedzenie się co o tym sądzicie. Mam 29 lat, regularne miesiączki co 27 dni. W tym miesiącu stosunki bez zabezpieczenia byly 1, 2, 4 i 5 marca. Data ostatniego okresu to 21 luty. Czyli wychodzi, że były w 9, 10, 12 i 14 cyklu. 14 dnia szyjka była już zamknieta, 9 było otwarta. Tyle tylko wiem, bo jakoś specjalnie się nie badałam. Od 14 dnia cyklu mam dyskomfort w podbrzuszu, tak jakby kuło, ciągnęło, lecz nie są to jakieś mocne bóle. Szyjka zamknieta ciągle. Podobno jest możliwość ciąży, ale czy to nie są jakieś torbiele? .. Proszę o wypowiedzenie się, wiem, że muszę iść do ginekologa, ale może któraś z Was tak miała?

reklama
Dostałam dziś okresu pierwszy dzień po odstawieniu luteiny po 1,5roku! Jestem taka szczęśliwa w końcu czuję się kobietą. :) Teraz między 7 a 9 dniem cyklu i między 17 a 19 mam zrobić badania hormonalne. Mam nadzieję że jak będę mieć na papierze problemy z progesteronem to lekarz wdroży odpowiednie leczenie i będę mogła starać się o dzidziusia. Wszystko w rękach mojej gin. Prowadziła moją pierwszą ciążę i liczę że i teraz mi pomoże. Z tego co czytałam jeśli chce się starać o dzidziusia to trzeba wziąć luteinę zaraz po owulacji prawda? Ale ja w tym cyklu chyba nie będę mogła tego zrobic ze względu na badania które mam mieć w 17dc a to sfałszuje wyniki badania :( więc chyba starania muszę odłożyć na następny cykl... Jak myślicie ?
Nawet jeśli teraz nie mozesz przyjac luteiny to mozecie i tak się cieszyć sobą. Jesli sie nie uda to w nastepnym cyklu pod opieką gin wtedy zaczniesz brac luteine ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry