reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Mam to samo kochana tez się boje bardzo biorę leki na potrzymanie ciąży bo gin powiedziała ze tez za młoda już nie jestem a wiec trzeba uważać i być ostrożnym od dwóch dni leze bo mi macica się opuściła po prostu odpoczywam i czytam forum 😊🥰musimy być silne nasze aniołki czekają na nas w niebie 🙏
To chyba taka nasza natura .. że raz mamy pozytywne nastawienie a za chwile zjazd i wszystko w czarnych barwach ..

reklama
Hej, ja tez juz w pracy 😊 tez w sumie mało mam objawów, ból piersi, czasami ból podbrzusza, senność, lekkie mdlosci od czasu do czasu i w sumie tyle.. Cały czas sprawdzam czy cycki bola czy nie 🙊🙉 wizytę mam dopiero w sobotę, to bedzie 6+6, nie mogę sie doczekać, dopadł mnie stres czy bedzie wszystko dobrze 😥😥 miłego dnia dziewczyny 😘
Z cyckami mam tak samo, chodzę i dotykam czy bolą 😂

Hej jestem w 7t1d apka pokazuje na 1 stycznia jutro ide do położnej wiec dowiem się dokładniej 🥰widziałam już serduszko tez puls bo byłam prywatnie u ginekologa ❤️niestety 3 miesiące temu poroniłam mojego synka w 16 t szczerze bardzo się boje fajnie ze znalazłam tutaj was mieszkam w Holandii a wiec super miec kontakt z innymi mamami w takim samym stanie

Trzymam kciuki, trzeba wierzyć, że będzie dobrze. U mnie w rodzinie dziewczyny często traciły pierwsze ciąże, dlatego bardzo się stresuje, że i u mnie tak będzie.

Ja pracuję w przedszkolu, właśnie "oddaje" 6latki, chciałam z nimi być do czerwca chociaż. Ale nie mogę wstać z łóżka, nie mogę jeść. Cały weekend taki, noc prawie cała w toalecie. Ja wiedziałam że w moim przypadku będzie słabo, ale nie, że aż tak :(
Ja mam zerówkę "do oddania" póki co daję radę, chociaż przed nami intensywny miesiąc przed zakończeniem. Żal mi ich po 5 latach zostawić, więc to mnie chyba trzyma przy pracy :)

Dziewczyny, nie wiem, chce mi się płakać. Na szczęście jest pęcherzyk ciążowy, ale taki tyci tyci 0,55 cm. Niby jestem 5+1, oczywiście ginekolog mówił, ze ciąża może jest młodsza itp i mam przyjść za trzy tygodnie na wizytę. Mogłam od razu umawiać się na późniejszy termin... usłyszałam, ze jest młodsza to od razu w przed oczami miałam te same słowa w poprzedniej ciąży, a potem poronienie. Jutro lecę na betę ...
Bądź dobrej myśli ! Ja tez mam za sobą poronienie i tez poszłam 5t5d i był bardzo malutki i może z tego będzie dzidziuś , czekam razem z tobą stres jest najgorszy jesteśmy tu razem ❤️❤️❤️❤️

Ja mam zerówkę "do oddania" póki co daję radę, chociaż przed nami intensywny miesiąc przed zakończeniem. Żal mi ich po 5 latach zostawić, więc to mnie chyba trzyma przy pracy :)
No właśnie mi też moich żal bardzo. Mam nadzieję, że mi trochę się uspokoi i że będę mogła do nich wrócić.

Ej dziewczyny, czy Was tez jeszcze boli czasem brzuch?? Mi idzie 6tydzien i co jakiś czas mnie pobolewa nie jako często ale jednak i jakoś tak czuje się z tym źle
Dzisiaj pobolewał jak na @..ale bardzo delikatnie.. Pierwszy raz od samego początku. Teraz jest już ok, chociaż czasami kłuje lekko z jednej albo drugiej strony.

Ja już po pierwszym usg.. dzisiaj 6+0 według OM. Był widoczny pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy, ale zarodka jeszcze nie było. Pierwszą ciążę poroniłam w tamtyk roku (zarodek się nie rozwinął).
mam nadzieję, że to nie powtórka...
dodatkowo sprawdziłam przyrost bety i jest za mały (ok 54%)
13.05 w czwartek - 2860 ok
17.05 dzisiaj - 6767,7
Mam się zglosic do lekarza za tydzien.. :(

reklama
Tule mocno ❤️ ja też jestem po poronieniu... Straciłam dzieciątko w 12 tyg w marcu. Znów jestem w ciąży dziś 5+4 jutro pierwsza wizyta. Ale powiem szczerze że jak jednego dnia jestem pozytywnie nastawiona i czuje że będzie dobrze tak drugiego dnia się trzęsę i mam czarne myśli 🤷‍♀️😥
Dokładnie mam tak samo , a jeszcze poszłam 5t5d a wiem ze owulacje maja. Około 20 dc napewno i był maluteńki ( tyci) pęcherzyk i mam za dwa tygodnie przyjść zeby zobaczyc czy jest maleństwo , to czekanie najgorsze ale jesteśmy tutaj razem silne ❤️❤️Tez raz mam myśli ok a raz się boje ze znów usłyszę to samo co ostatnio:(

Do góry