Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.Zastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...
Karola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)No ja musiałam przełożyć, bo termin 2 dawki miałam 3 dni przed punkcja.
Dokładnie to Ci chciałam napisać. Ja szczepilam się dlatego 1 dawką Jonsona bo miałam już przeciwciała i lekarz powiedział że jedna dawka mi w zupełności wystarczy. Przez tego covida popadamy wszyscy chyba w psychozę trochęZastanawiam się czy w ogóle nie odpuścić tej drugiej dawki, zrobić poziom przeciwciał i podejść do transferu. Tylko pytanie czy będę mogła się zaszczepić jeszcze raz jakby od początku podwójną dawką np. po ciąży...
Mój lekarz powiedział żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze ciąży. Ogólnie z tego co słyszę to ginekolodzy rekomendują szczepienie e 3 trymestrzeMoja przyjaciółka zaszczepiła się 1 dawka nie wiedząc ze jest w ciąży. 2 dawka dopiero po 3 miesiącach jak okazało się, ze szczepionki są „bezpieczne” w ciąży. Mówi, ze nie ma na ta chwile zapisu co robić w takich przypadkach i wszędzie jest to uznawane. To samo dotyczy osób które po pierwszej dawce zachorowały na covid. Nie mogą w terminie przyjąć drugiej dawki. Może ostatecznie (co nie jest na razie nigdzie zapisane) będzie 3 dawka dla takich osób.
Kochana możesz zalogować się na swoje konto pacjent gov pl, anulowac to szczepienie i zapisać się przez pacjenta na kolejny terminKarola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Ja po prostu poszłam osobiście i odwołałam. Nie można tego zrobić przez infolinie. Pani była w szoku, ze chciało mi się przyjść, bo powiedziała, ze wystarczyłoby, ze nie przeszłabym na umówiony termin. Jeśli będę w ciąży to planuje zrobić w 2 trymestrze przeciwciała i skonsultować z lekarzem. Jeśli da mi zielone światło na szczepienie to się zaszczepieKarola ale przełożyli Ci bez problemu? Dzwoniłaś na infolinię? Będziesz się szczepić w ciąży czy już po? (i czy to wtedy ma sens?)
Jak się miało pierwsza dawkę to już nie można anulować w na pacjent.gov.pl. Trzeba iść niestety do punktuKochana możesz zalogować się na swoje konto pacjent gov pl, anulowac to szczepienie i zapisać się przez pacjenta na kolejny termin
W pierwszym tez bym się nie odważyłaMój lekarz powiedział żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze ciąży. Ogólnie z tego co słyszę to ginekolodzy rekomendują szczepienie e 3 trymestrze