• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wyrwalam dzis tego zeba , antybiotyku nie dostalam - jesli cos sie bedzie dzialo to mam po niego przyjsc. Dostalam za to Aulin - lek przeciwzapalny i przeciwbolowy ale doczytalam sie na ulotce,zeby nie brac jesli planuje sie ciaze bo moze niekorzystnie wplywac na plodnosc 🙀
Czy ktoras z Was miala z tym lekiem doczynienia ?

reklama
Dziewczyny czy któraś miała przy transferze podawany EmbryoGlue?
Wiecie coś na jego temat?
Ja się o tym dowiedziałam dzisiaj i się zastanawiam czy rzeczywiście warto [emoji848][emoji848]
Ja przy pierwszym nieudanym transferze nie miałam.
Przy drugim udanym - miałam.
Ale może to przypadek nie wiem...
Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Ale super wiadomości😁😍🤩 Bardzo się cieszę i trzymam cały czas mocno kciuki✊✊✊ Teraz już musi być wszystko dobrze😊

Wynika to z tego, że tu nie ma darmowej służby zdrowia i wszystko pokrywa ubezpieczenie które posiadasz lub też nie pokrywa i wtedy płacisz sama. Każda usługa medyczna ma swój kod i żeby z niej skorzystać ktoś mądry musi wpisać ci ten kod a jest ich tysiące np. badanie poziomu progesteronu w diagnostyce ma inny kod niż badanie poziomu progesteronu w ciąży i inny kod przy leczeniu niepłodności 🤣. Jest do to tego odpowiedni zawód który nazywa się "coder" 😃 - bardzo dużo zarabiają tak na marginesie. Dlatego nie możesz iść z tzw marszu bo nie znasz tego kodu i Cię bez niego nie zarejestrują. To samo jest w aptece jak wykupujesz leki, masz kody i farmaceuta sprawdza czy masz leki za darmo czy coś dopłacasz. Dlatego w aptece realizacja recepty trwa zwykle ok 30 minut. Od taka ciekawostka 😉
U nas też masz dwa kanały czyli NFZ i swój własny prywatny do tego ewentualnie ubezpieczenie dodatkowe z pracy. Chyba u nas jest prościej i lepiej dla Kowalskiego. Idę z ulicy, robię i mam.

Dziewczyny wyrwalam dzis tego zeba , antybiotyku nie dostalam - jesli cos sie bedzie dzialo to mam po niego przyjsc. Dostalam za to Aulin - lek przeciwzapalny i przeciwbolowy ale doczytalam sie na ulotce,zeby nie brac jesli planuje sie ciaze bo moze niekorzystnie wplywac na plodnosc 🙀
Czy ktoras z Was miala z tym lekiem doczynienia ?
Ja do transferu bym brała, po transferze odstaw. Teraz pije sobie winko, bo wiem że zarodek czeka na mnie bezpiecznie zamrożony, po transferze już alkoholu nie tkne.

U nas też masz dwa kanały czyli NFZ i swój własny prywatny do tego ewentualnie ubezpieczenie dodatkowe z pracy. Chyba u nas jest prościej i lepiej dla Kowalskiego. Idę z ulicy, robię i mam.
Bez dwóch zdań w Polsce jest prościej. Ja w US jestem dopiero 2 lata i uczę się nadal tego systemu i nie wszystko rozumiem. Jednak nie oszukujmy się opieka zdrowotna w US jest na dużo wyższym poziomie więc coś za coś. Nawet poród, zawsze prywatna sala, mąż śpi z Tobą w sali, praktycznie każda dziewczyna bierze znieczulenie zewnątrzoponowe. W Pl prywatne sale to chyba można mieć tylko w Medicover za niemałe pieniądze?

reklama
Ja tam mam już zalecenia z forum😂 doktorek w sobotę zleca leki a kto ma je przepisać, już dawno mam wykupiony ten cyclogest. Jeszcze nie wąchalam ale widzę uboczne skutki estrofemu, mysle ciągle o seksie😂 staruszek patrzy na mnie podejrzliwie 😛
Coś ty 😜. Ja się nie bzykalam już ponad miesiąc i wcale o tym nie myślę 🤷. Na razie i tak strach, ale no kurde, chciałabym mieć pociąg 🤷

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry