reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Mam zamrożoną 1 blastkę 4ba i czekam na wyniki kirów. Pewnie na przełomie września/października podejdziemy do transferu [emoji846] pewnie na pełnym zestawie leków
Ile masz lat ? To badania z immunologii ? Tak Ci zalecili czy sama robisz ? Może dużo pytań ale muszę podjąć decyzję jak podejść do 2 próby 🤔🤔

reklama
Ile masz lat ? To badania z immunologii ? Tak Ci zalecili czy sama robisz ? Może dużo pytań ale muszę podjąć decyzję jak podejść do 2 próby [emoji848][emoji848]
29
Na komórkach NK są receptory i to są właśnie kiry. Odpowiadają za zagnieżdżenie tzn są aktywujące i hamujące i pomagają trofoblastowi. Chyba nic nie pomyliłam [emoji2957] jeśli jakich brakuje to jest problem z zagnieżdżeniem ale na to bierze się leki.
Badanie chciałam zrobić sama ale najpierw się skonsultowałam i moja gin też powiedziała żeby zbadać kiry [emoji846]
myślę że warto je zbadać

A wyszło Ci coś z tego badania ? Wnioslo to coś u Cb ? Masz jakieś choroby ? Jakie masz amh ?
Na razie czekam na wynik biopsji. Czy pomoze to sie okaze za ok 3 tyg bo właśnie sie przygotowuje do transferu ✊. Ja choruje na Hashimoto. U nas problemem byl czynnik meski. Z tego tez powodu zarodki mamy po pgta. Po 2 nieudanych transferach zaczęliśmy dalej grzebac. Ja nie chcialam isc w kolejny transfer z takimi samymi zaleceniami. Mialam wizyte u immunologa i wyszlo, ze mam brakujace kiry. Dostalam accofil, ktory wdroze w tym transferze. Scratching robilam razem z histeroskopia. Lekarz stwierdzil, ze trzeba zrobic, zeby zobaczyc czy wszystko w macicy w porządku. Jedynym plusem jest to, ze wiem, ze nie ma zadnych zrostow, polipow. Jesli chodzi o amh to mam cos kolo 5.
Dzis mam 11dc i endo 7mm wiec na to chyba nie pomogl scretching... bo podobne mialam przy poprzednim. Jedyna nadzieja, ze cos w te 2 dni sie powiększy a jak nie to pewnie wlew accofil mi zrobia.

Podziwiam ja nie mam odwagi na poród naturalny, córkę rodziłam przez cc i tego malucha też mam zamiar , boję sie tego bólu przy porodzie naturalnym
Też się boję. Ja mam dużą wadę wzroku i to może być wskazanie do cc, ale chyba pójdę na żywioł. Teraz to jest mi to obojętne byle zajść w ciążę.

Czytam was i w szoku jestem jak ja mało wiem jeszcze. Biopsja endometrium, kiry, wlewy z tego na a..... Jestem zielona [emoji85]

Też się boję. Ja mam dużą wadę wzroku i to może być wskazanie do cc, ale chyba pójdę na żywioł. Teraz to jest mi to obojętne byle zajść w ciążę.

Czytam was i w szoku jestem jak ja mało wiem jeszcze. Biopsja endometrium, kiry, wlewy z tego na a..... Jestem zielona [emoji85]
Obyś taka pozostała.

reklama

Spokojnie ;) ja tez na poczatku nie wiedziałam co sie czym je 🙈 po kolei wszystko bedziesz sie uczyc :) zawsze ktoras z nas podpowie z wlasnego doświadczenia :)

Do góry