• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Gdzie? Jak się załapać na wyprawkę od miasta?
Nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale musisz być chyba zameldowana w tym mieście. W Warszawie dostaje się ją przy akcie urodzenia, w Poznaniu kiedyś czekało się, bo trzeba było złożyć wniosek, nie wiem czy tak jest nadal. Poznaniaki dostają ciuszki. Poszukaj w google ;)

Nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale musisz być chyba zameldowana w tym mieście. W Warszawie dostaje się ją przy akcie urodzenia, w Poznaniu kiedyś czekało się, bo trzeba było złożyć wniosek, nie wiem czy tak jest nadal. Poznaniaki dostają ciuszki. Poszukaj w google ;)
Tylko ja tu wynajmuję w zasadzie na "buzię" to raczej nie mam szans na meldunek...

No i jedna rzecz jakiej się dowiedziałam:
Bardzo nie zdrowe jest słuchanie serduszka czy spr tętna na tak wczesnym etapie.. Wytwarza się wysoka temperatura która może zaszkodzić maleństwu. To tak ku przestrodze bo ja np o tym nie wiedziałam

reklama
Meldunek nie jest potrzebny, wystarczy ,że odprowadzasz podatki w Warszawie
Pit składam w wawie 8-)
Ale nadal jestem ciekawa jak rozwiąże się kwestia meldunku, bo ja w tej chwili nie mam żadnego 🤣

@Mimi94 - słyszałam, ale jest to podniesienie temp na chwilę i to o niecały stopień, dopóki się zarodek nie pokaże lepiej może nie narażać, ale później już nie wygląda to tak strasznie, a lepiej wiedzieć niż żyć w stresie, który jest bardziej szkodliwy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry