elinaa83
Fanka BB :)
Nie tak poprostu wody zaczęły powoli odchodzić później doszły skurcze i już poszłoCoś się działo niepokojącego, że 2 tygodnie przed terminem się urodził, czy po prostu śpieszyło się na świat?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie tak poprostu wody zaczęły powoli odchodzić później doszły skurcze i już poszłoCoś się działo niepokojącego, że 2 tygodnie przed terminem się urodził, czy po prostu śpieszyło się na świat?![]()
Może ruchy są tak delikatne w ciągu dnia, że ich zwyczajnie nie czujesz? Pewnie jesteś na chodzie i nie skupiasz się w codziennych obowiązkach nad KAŻDYM ruchem małego.A ja tak z innej beczki - byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i lekarz zapytal o ruchu dziecka. Powiedziałam że czuje ale jednak mniej niż np. miesiąc temu.
Zapytała czy po zjedzeniu w ciągu 1 do 2 h wykonuje conjamjiej 10 ruchów.
Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam że różnie bo czasem jest tak że pół dnia się nie rusza po czym na wieczór nadrabia. Kazała mi to monitorować bo jednak dziecko powinno ruszać się częściej i że jak pół dnia się nie rusza to żeby jechać na ktg.
Co o tym sądzicie ? Jak u Was obecnie wyglądają ruchy ?
Dało mi to teraz do myślenia ponieważ rano byl aktywny ale już po obiedzie do teraz cisza.
mój lekarz mówił, że dzieci mają różne temperamenty i grunt to, żeby nie było jakichś dużych odchyłów od tego co jest zwykle (od początku jak zaczęłyśmy regularnie, codziennie czuć ruchy maleństwa) na tym etapie znamy już mniej więcej temperament maleństwaA ja tak z innej beczki - byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i lekarz zapytal o ruchu dziecka. Powiedziałam że czuje ale jednak mniej niż np. miesiąc temu.
Zapytała czy po zjedzeniu w ciągu 1 do 2 h wykonuje conjamjiej 10 ruchów.
Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam że różnie bo czasem jest tak że pół dnia się nie rusza po czym na wieczór nadrabia. Kazała mi to monitorować bo jednak dziecko powinno ruszać się częściej i że jak pół dnia się nie rusza to żeby jechać na ktg.
Co o tym sądzicie ? Jak u Was obecnie wyglądają ruchy ?
Dało mi to teraz do myślenia ponieważ rano byl aktywny ale już po obiedzie do teraz cisza.
Może tak zareagowała bo powiedziałam że czuje mniej niż jakiś czas temu ale pomyślałam że po prostu ma mniej miejsca więc generalnie jakoś się nie martwiłam ale teraz wzbudziła we mnie niepokój.mój lekarz mówił, że dzieci mają różne temperamenty i grunt to, żeby nie było jakichś dużych odchyłów od tego co jest zwykle (od początku jak zaczęłyśmy regularnie, codziennie czuć ruchy maleństwa) na tym etapie znamy już mniej więcej temperament maleństwanatomiast jeśli lekarka zaleca ktg to nawet dla spokoju lepiej pojechać, ja bym pojechała, ale bez stresu. Są też różne czynniki odpowiadające za to jak czujemy ruchu, na przykład ułożenie łożyska czy ilość wód płodowych
jeśli do tej pory natężenie ruchów nie stresowało cię (bo widać malec rusza się w ten sposób od dawna pokazując swój temperament) to zapewne nie ma powodu do stresu, zwłaszcza, że poza tym nic innego się nie dzieje niepokojącego
Mimo wszystko, jeśli lekarz mówi, żeby to sprawdzić to ja bym się zastosowała do zaleceń
![]()
dla świętego spokoju myślę, że wartoOZE
Może tak zareagowała bo powiedziałam że czuje mniej niż jakiś czas temu ale pomyślałam że po prostu ma mniej miejsca więc generalnie jakoś się nie martwiłam ale teraz wzbudziła we mnie niepokój.
Jutro po szczepieniu pójdę może na to ktg ponieważ będę miała to w szpitalu.
Dokładniedla świętego spokoju myślę, że wartoa wiemy, że w ciąży jest potrzebny
na pewno będzie wszystko dobrze, ale lepiej sprawdzić
a który tc u Ciebie?
![]()
u mnie też 33tc, córa też większa ale o parę dni, mam ogromną nadzieję, na poród przed terminemDokładniedziękuję za rady
U mnie 33 TC ale mój synek od początku był większy niz wynikało z tygodnia ciąży o jakies 2 tygodnie. Dlatego też mam obawy że mogę urodzić wcześniej