Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mi się bardzo podoba to imię dla dziewczynkiA podoba się wam imię Antonina?![]()
A imię Tola to ja pisałam gdzieś na forum że dziewczynka tak by miała u mnie na imię ale będzie chłopczykJa mam chłopczyka w drodze więc my imię juz mielismy wybrane nawet przed zajściem w ciaze.
A Antonina pytam, bo ktoś szuka inspiracjiTak, Tosia.
To może Tola?![]()
Ale Tolek również moze być od imienia:A imię Tola to ja pisałam gdzieś na forum że dziewczynka tak by miała u mnie na imię ale będzie chłopczykw sumie sama bym nie wpadła na takie imię ale wzięło się u mnie w rodzinie w bardzo fajny sposób i miałoby swoją historię nadana przez moją mamę
Tola to Anatola a teraz w domu mówią wszyscy na synka w brzuchu Tolek z tym że Tolek zdrobnienie mi się podoba a Tolek to Anatol.
Ja całe życie chciałam nazwać córkę Eliza od ukochanej bajki z dzieciństwa (ekranizacja baśni Dzikie Łabędzie). Ale nikomu się nie podobało a jako dorosła już aż tak się nie upierałam więc jednak odpuściłamA w ogóle któraś z Was miała coś takiego ze chciala nazwać dziecko jakimś głównym bohaterem/ główną bohaterką z filmu; z bajki?
Moja bratowa nazwała swoją córkę Tola bo ogladala pierwsza miłość i akurat był wątek Toli
Moje koleżanki się uwzięły na Lenkę bo też z jakiegoś filmu te imię im się spodobało
Ja kiedyś sobie powiedzialam, że nazwę moja córkę Mia, bo też z dzieciństwa serial oglądałam gdzie uwielbiałam główną bohaterkę![]()
Ludzie już się przyzwyczajająJa całe życie chciałam nazwać córkę Eliza od ukochanej bajki z dzieciństwa (ekranizacja baśni Dzikie Łabędzie). Ale nikomu się nie podobało a jako dorosła już aż tak się nie upierałam więc jednak odpuściłam
Ja osobiście nie lubię nadawania imion zdrobniałych jako pełne. W sensie że Kuba, Magda. Wg mnie jest to niepraktyczne i wprowadza w błąd. I nie wiem po co to. I tak wszyscy używają tych zdrobnień w codziennym życiu. A załóżmy że dorosły Kuba przedstawia się gdzieś jakoś bardzo oficjalnie i powie że jest Kuba (zamiast Jakub), to wiele osób sobie pomyśli że się przedstawił zdrobnieniem co nie pasuje do sytuacji i mogą dziwnie sobie o nim pomyśleć![]()
Gdybyśmy w brzuszku siedziała dziewczynka to na bank byłaby TosiaA podoba się wam imię Antonina?![]()