Serduszkowelove
Fanka BB :)
Hej, powodzonka ♡ Ja zaczynam stymulację w poniedziałekWitam się z wami. Mam 23 lata i za 2 tygodnie jak tylko nadejdzie okres zaczynam stymulacje do in vitro ❤

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, powodzonka ♡ Ja zaczynam stymulację w poniedziałekWitam się z wami. Mam 23 lata i za 2 tygodnie jak tylko nadejdzie okres zaczynam stymulacje do in vitro ❤
Masz bardzo wysokie amh , czy masz pcos, miałaś wcześniej cykle bezowulacyjne ? Ja bym nie przekreślała ivf, podeszłabym jeszcze raz do stymulacji ale może tym razem protokołem długim? Sama na nim jestem gdyz podobno osiąga się lepszej jakości komórki jajowe , ale to tylko moje zdanie , buziaki!♡Cześć, muszę się wygadać. In vitro z powodów jajowodów. Lekarze mówili że u mnie na pewno się uda bo jestem idealnym wskazaniem. Stymulacja 11 dni gonal f dawka 150 i orgalutran jako antagonista. Ovitrelle na 36 h przed punkcja. Estradiol i progesteron wyniki dobre. Podczas punkcji pobrane dużo pęcherzyków, niestety wszystkie puste, zero komórek. Ja w szoku, lekarz w szoku, nie wie czemu tak się stało, podczas punkcji zapowiadało się wręcz przeciwnie. Amh 8, 31 lat. Wszystkie hormony w normie. Co się stało, co poszło nie tak? Załamka totalna.
Będziesz mamączasami trochę dłużej trzeba poczekać i trochę więcej łez wylać ale warto, mimo chwilowej porażki, kolejnego rozczarowania, będzie pięknie. Uwierz mi, ja miałam 6 razy betę negatywną także wiem jak to boli
![]()
Dziekuje dziewczynyPopieram, nieudane iui.. poronienie.. ale to wszystko dzieje się po coś.. zobaczysz że na końcu będzie pięknie![]()
Bo kto jak nie myDziekuje dziewczynyto miłe, ze tu mozna znalezc tyle wsparcia
Ja nie przekreslam tego, ale moj optymizm juz opadl i raczej musze podejsc bardziej zadaniowo
Na razie odpoczynek i potem zobacze co dalej![]()
Bardzo dobrze, że wiesz, że masz prawo odczuwać trudności nawet jeśli "sama tego chciałaś". I co to w ogóle za głupie gadanie.Dziękuję za te słowa, naprawdę były mi potrzebneczasami czuję się jak g..wno. Slyszę tylko wokół teksty typu ale przecież tego chciałaś, co narzekasz, albo nie możesz tego, musisz to.... Jakbym ja nie była w tym ważna. Oczywiście że tego chciałam, ale to nie znaczy że nie mam prawa czuć się źle, zmęczona, niewyspana, sfrustrowana że znowu obydwoje na raz płaczą a ja mam tylko dwie ręce. I zawszę w takich momentach przez łzy powtarzam sobie, to minie, to minie
staram się codziennie wychodzić na spacer więc biorę dwie gondole, psa i kulam się z drugiego piętra.
A jaki był ostatni wynik estradiolu? To amh dość wysokie faktycznie, masz stwierdzony pcos?Cześć, muszę się wygadać. In vitro z powodów jajowodów. Lekarze mówili że u mnie na pewno się uda bo jestem idealnym wskazaniem. Stymulacja 11 dni gonal f dawka 150 i orgalutran jako antagonista. Ovitrelle na 36 h przed punkcja. Estradiol i progesteron wyniki dobre. Podczas punkcji pobrane dużo pęcherzyków, niestety wszystkie puste, zero komórek. Ja w szoku, lekarz w szoku, nie wie czemu tak się stało, podczas punkcji zapowiadało się wręcz przeciwnie. Amh 8, 31 lat. Wszystkie hormony w normie. Co się stało, co poszło nie tak? Załamka totalna.
Ale będę ściskać za ciebie kciukiHej, powodzonka ♡ Ja zaczynam stymulację w poniedziałekjakim protokołem idziesz ?
Dziękuję Dziękuję ❤❤❤Ale będę ściskać za ciebie kciuki![]()
Ja natomiast nie mam szczegolnych nadzieji, że in vitro się powiedzie. Tyle się naczytałam i przy endometriozie niestety ciężko. Mam co prawda synka 18 miesięcznego ale ciąża naturalna po 3 latach brania hormonów dlatego się udało bo endo była wyciszona. Teraz robie co moge żeby jak najbardziej zwiększyć szanse. Duże masz bóle?Jak nie uda mi się ten transfer to pomyślę nad dietą.
Ale lekarz nie widzi powodu by się nie udał. A ja mam coraz więcej wątpliwości. I wgl jeżdżę na badania oraz wizyty. Ale tak szybko się to dzieje, że mam wrażenie jakby się to działo obok mnie. Ledwo co zaczęłam a już mam mieć punkcje. Zaraz transfer masakra.
KrótkimHej, powodzonka ♡ Ja zaczynam stymulację w poniedziałekjakim protokołem idziesz ?