Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Lepiej nie kłaść tak na kanapie bo przyjdzie dzień nie wiesz kiedy ze bobas ci się gibnie. Ja na dole mam kołyskę/łóżeczko konderkraft lovi, jest do ok 9m bardzo polecamHej dziewczynyJak rozwiązałyście temat spania i leżenia noworodka w dzień w domu piętrowym. My mamy na górze sypialnię i łazienkę, ale salon, kuchnię, pralkę, itp. na dole. Czy w dzień dziecko lepiej jak będzie spało na dole jak ja coś będę robić na dole czy może być samo na górze? Wiem, że są takie gadżety jak niania elektroniczna, kamera, monitor oddechu, ale przyznam, że wolałabym się obyć bez tego o ile to możliwe. Za 2-3 tyg. mam cesarkę i cały czas zastanawiam się jak to wszystko zorganizować. Gdyby dziecko miało w dzień być na dole jak ja będę coś robić na dole to wystarczy jak położę je na rozłożonej kanapie? Czy bezpieczniej aby było w swoim łóżeczku na górze? Z góry dziękuję wszystkim za porady
![]()
Nikt nie powiedział, że wszystko musi być noweDziewczyny zapomniałam napisać, że szukam jakiegoś tańszego rozwiązaniawięc zakup dwóch łóżeczek raczej odpada
pomyślę nad kokonem, wcześniej myślałam żeby po prostu mieć na dole rozłożony tapczan i bezpośrednio na nim kłaść noworodka (chyba tak się kiedyś robiło zanim wymyślono te wszystkie kokony itp.
), ale chyba bezpieczniej w kokonie (?)
Jestem "zielona" jeśli chodzi o dzieci i nie wiem co jest bezpieczne dla takiego maluszka, ale czuje, że będę się bała go zostawić samego na górze
No właśnie nie wiem jak to jest, nie mam pojęcia o dzieciach... Ale jak będzie w kokonie to chyba bezpiecznie, nie gibnie? Mam ten problem też z łóżkiem w sypialni, łóżko szerokość 140 cm, ale najgorsze, że wysokie, bo do biodra mi sięga. Mąż pewnie będzie spał w salonie, zastanawiam się czy jak wezmę małego do łóżka i zasnę przypadkiem to nic się nie stanie? Czytałam, że do 3 miesiąca dzieci raczej się nie ruszają tak żeby się same przekręcić, dopiero później, czyli tak do 3 miesiąca mogę go bezpiecznie brać do łóżka i dopiero potem się zastanawiać co dalej.. czy lepiej nie ryzykować i bardzo uważać od początku, żeby przypadkowo nie zasnąć z małym w łóżku?Lepiej nie kłaść tak na kanapie bo przyjdzie dzień nie wiesz kiedy ze bobas ci się gibnie. Ja na dole mam kołyskę/łóżeczko konderkraft lovi, jest do ok 9m bardzo polecam
Nikt nie powiedział, że wszystko musi być noweza mój kosz Mojżesza (używany) zapłaciłam 150zł. Kokony widziałam w podobnej cenie
![]()
O, ja ostatnio sprzedalam kokon na olx za 50 zlDziewczyny zapomniałam napisać, że szukam jakiegoś tańszego rozwiązaniawięc zakup dwóch łóżeczek raczej odpada
pomyślę nad kokonem, wcześniej myślałam żeby po prostu mieć na dole rozłożony tapczan i bezpośrednio na nim kłaść noworodka (chyba tak się kiedyś robiło zanim wymyślono te wszystkie kokony itp.
), ale chyba bezpieczniej w kokonie (?)
Jestem "zielona" jeśli chodzi o dzieci i nie wiem co jest bezpieczne dla takiego maluszka, ale czuje, że będę się bała go zostawić samego na górze
![]()
Ja co prawda mam wszystko na jednym poziomie ale synka w dzień nie zanosiłam do sypialni (ulewał) a trzymałam w salonie na rozłożonej kanapie, w kokonie (dzięki temu mogłam spokojnie ugotować obiad, ogarnąć kuchnie bk miałam go na widoku) . Dla mnie w ogóle kokon to must have. Możesz kupić używanyNo właśnie nie wiem jak to jest, nie mam pojęcia o dzieciach... Ale jak będzie w kokonie to chyba bezpiecznie, nie gibnie? Mam ten problem też z łóżkiem w sypialni, łóżko szerokość 140 cm, ale najgorsze, że wysokie, bo do biodra mi sięga. Mąż pewnie będzie spał w salonie, zastanawiam się czy jak wezmę małego do łóżka i zasnę przypadkiem to nic się nie stanie? Czytałam, że do 3 miesiąca dzieci raczej się nie ruszają tak żeby się same przekręcić, dopiero później, czyli tak do 3 miesiąca mogę go bezpiecznie brać do łóżka i dopiero potem się zastanawiać co dalej.. czy lepiej nie ryzykować i bardzo uważać od początku, żeby przypadkowo nie zasnąć z małym w łóżku?