reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
hmm, a to by nie było dziwne? Ten śluz nie jest tworzony po to, żeby plemniory poleciały jak na ślizgawce ekspresem, bez odparzania sobie dupki, do jajeczka?
Tak, ale z założenia one powinny już tam czekać. W momencie owulacji szyjka przestaje wytwarzać śluz. I mogę to potwierdzić po pierwszej ciąży. Obserwowałam i śluz i ułożenie szyjki (to dopiero gimnastyka 😃) i dzień po „szczęśliwym seksie” zauważyłam, ze mam okropna Saharę i tak już było do końca cyklu, który jak się okazało był szczęśliwym. Czyli jak już śluz zniknie to jest musztarda po obiedzie tak w dużym skrócie 😆
Tak! I dzisiaj sobie życzę tego jeszcze bardziej bo dzisiaj akurat mam urodziny :p
Wszystkiego najlepszego i cześć ;)

Dobra laski to jeszcze pytanie. gdzie się udzielacie najbardziej? widzę, że jest ten wątek plus staraczki? O co kaman? Na staraczkach byłam rok temu ale zrezygnowałam bo przestało być miło...

Dobra laski to jeszcze pytanie. gdzie się udzielacie najbardziej? widzę, że jest ten wątek plus staraczki? O co kaman? Na staraczkach byłam rok temu ale zrezygnowałam bo przestało być miło...
Wątki są utworzone 2,żeby dziewczyny które mają większe problemy i czują się przytłoczone jak nowe osoby przychodzą i za chwilę im się udaje, bądź nie pasują do testowania bo mają np. pauzę itd., to poprostu przeniosły się na Staraczki gdzie nie testują dziewczyny. A ten wątek jest otwarty, że każdy może przyjść zapisać się i testować. Tak w dużym skrócie.

Tak, ale z założenia one powinny już tam czekać. W momencie owulacji szyjka przestaje wytwarzać śluz. I mogę to potwierdzić po pierwszej ciąży. Obserwowałam i śluz i ułożenie szyjki (to dopiero gimnastyka 😃) i dzień po „szczęśliwym seksie” zauważyłam, ze mam okropna Saharę i tak już było do końca cyklu, który jak się okazało był szczęśliwym. Czyli jak już śluz zniknie to jest musztarda po obiedzie tak w dużym skrócie 😆

dobra to ja musze dziś szybko szybko :D w sensie sahary nie ma, ale śluz jest jak woda.

to jest bardzo ciekawe co piszecie o śluzie. Do tej pory się nim nie interesowałam, no bo nie mam go jak obserwować, ale to mega interesujące jak to wszystko działa

myślałam dzisiaj o Tobie! Co u Ciebie?
Ogólnie co do mnie to owulacja była 29.12. - z jednego, jedynego pęcherzyka pomimo dużej dawki leków. Endometrium na estrogenach w 4 formach dobiło tylko do 7mm.
W następnym cyklu stymulacja samymi gonadotropinami+ zastrzyki z accofilu + 2-3 wlewy z PRP (prywatnie- baardzo droooga zabawa 🤯). Przez najbliższe miesiące 3 lekarzy będzie się zajmowało moim przypadkiem i będą na bieżąco podejmowali decyzję kiedy co włączamy i na jak długo. To jest plan na najbliższe 2 cykle... a później... koniec bo taka zabawa może mnie wynieść nawet 8 tysięcy- wg lekarza prowadzącego a nie stać mnie na więcej a w moim przypadku przerwa w staraniach nie wchodzi w grę...

reklama
Do góry