• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
jesteśmy po północy, więc równo 10+0

i pewnie będzie tak, że te które miały smaka na lody, urodzą dziewczyny, a te co na frytki to chłopaków. Zapytacie skąd wiem? Już tłumacze - bo ja miałam smaka na loda badum tss

Ogólnie jak poczytałam o Waszych lodach, świderkach, posypkach, Dżizas, to postanowiłam, że jutro jadę do Międzyzdrojów na Bubble waffle. No nie odpuszczę
To ja będę miała drugiego chlopa bo wczoraj zjadłam fryty i nie wiedziałam co się tu wyprawia🤣

Seriously??? Ja cię...no nic, w czwartek mam lekarzy to się dowiem wszystkiego.
Pogubiłam się w liczeniu tygodni ciąży. W sensie czaję o co chodzi, ale jedne aplikacje pokazują zaczęty tydzień, a inny skończony. Mam teraz 8+1 i na preglife mam 9 tydzień, a na innych 8.
Nifty od 10 tygodnia czyli raczej 10+ niż 9+?
Wystarczy nawet małe przekroczenie na jednym z punktów a już traktują jak cukrzyce ciążowa niestety. Naczco do 92 jest ok już 93 nie. Po godzinie przy cukrzycy mogłam mieć cukry do 140 - nie pamiętam jak przy samym badaniu by jeszcze przeszło.

Mi wyszło z chińskiego kalendarza, ze będzie chłopiec, meh
A tak bardzo bym chciała dziewczynkę! U męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy, on ma 2 braci, a jedyny brat, który ma dzieci ma tez 3 synów. Znowu u mnie w rodzinie prawie same dziewczynki 😂 Dodatkowo nie mam pomysłu zupełnie na imię, za to dla dziewczynki mam dwa typy już od lat i są zaakceptowane przez męża :)

Wiecie może do jakiego czasu pojawia się w systemie l4? Na IKP nie ma a dodatkowo czytałam ze można sprawdzić na pue ZUS ale zabijcie mnie nie wiem gdzie znaleźć tą zakładkę 😞 chcę poinformować pracodawcę o ciąży i myśle czy poczekać jeszcze na informacje ze jest z kodem B czy jednak nie czekać, zanim to trafi do kadr troszkę minie..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry