reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Mnie od owulacji męczy ból jajników a dzisiaj jeszcze spadek temp i miałam na spacerze taki kilkusekundowy mocny ból w macicy. Oczywiście pierwsza myśl „a może to zagnieżdżenie” ale pewnie nie. Każdy nowy objaw człowiek próbuje przypisać ciąży 🤦‍♀️
o tak, doszukiwanie się symptomów to chyba każda z nas zna 🙈
U mnie ciąża jest wykluczona. Czwkam na wyregulowanie okresu po ostatniej stracie.
A babski3 nadchodzą, nadchodzą i nadejść nie mogą. Ciekawe o ile mi się cykl wydłuży. Dziś już 33 dzień.

reklama
Ojej dużo tego😱 czytałam ze dobrze suplementowac właśnie Q10 i inozytol i dlatego pytam o to, co ma sens dorzucić do tej podstawowej pregny start i w jakiej ilości bo już głupieje od tego 😅
Ja sie przygotowuje do ivf wiec to tez trochę inaczej :) ale przy normalnym funkcjonowaniu ubiqiunol (q10 w aktywnej formie) 1x1 nie zaszkodzi na pewno ;)

My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?

My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?
Oczywka

Oj, to zupełnie inaczej niż u nas, my na omówienie wyników mieliśmy wrócić za dwie godziny 🤔 szkoda, ze i u Was tak nie zrobili, bo to duża oszczędność czasu.
Jakie badania mieliście robione?

Oj, to zupełnie inaczej niż u nas, my na omówienie wyników mieliśmy wrócić za dwie godziny 🤔 szkoda, ze i u Was tak nie zrobili, bo to duża oszczędność czasu.
Jakie badania mieliście robione?
no ja z tego wszystkiego nawet nie wiem co mamy robić, jak wyniki będą złe 😳

No mąż miał nasienie, ja miałam tsh bo jej zdaniem za wysokie, chlamydie i homocysteine i jeszcze sporo innych, nie spamoetalam tego wszystkiego. Mąż krwi nie miał pobieranej.

Ja letrox trzymam na stoliku nocnym przy łóżku i biorę od razu po przebudzeniu. Później biorę osłonkę i znów pół godziny nie jem, wiec śniadanie zjadam min godzinę po obudzeniu.
o dosłownie tak samo robię! Też mam na stoliku przy łóżku a śniadanie jem min godzinę później. Tylko kurde tak się zastanawiam - do śniadania dodaje łyżkę jogurty alpro a on jest na bazie soi. To bardzo źle czy ta łyżka to jednak nie takie przestępstwo?

reklama
no ja z tego wszystkiego nawet nie wiem co mamy robić, jak wyniki będą złe 😳

No mąż miał nasienie, ja miałam tsh bo jej zdaniem za wysokie, chlamydie i homocysteine i jeszcze sporo innych, nie spamoetalam tego wszystkiego. Mąż krwi nie miał pobieranej.
Mój tez za pierwszym razem miał nasienie tylko- morfo, hba, stres oksydacyjny i fragmentację. Na drugiej wizycie miał chlamydie z moczu, a z krwi grupę krwi,
HBsAg, anty-HCV, HIV Combi, Syphilis i A-HBC.
Wszystkie wyniki będziecie mieć na panelu to daj znać później czy wszystko w porządku, chociaż na pewno będzie ok :)
Umawialas się już na kolejną wizytę?

o dosłownie tak samo robię! Też mam na stoliku przy łóżku a śniadanie jem min godzinę później. Tylko kurde tak się zastanawiam - do śniadania dodaje łyżkę jogurty alpro a on jest na bazie soi. To bardzo źle czy ta łyżka to jednak nie takie przestępstwo?
Od endo mam rozpiskę, na której jest info, ze magnez, żelazo i wapń min dwie godziny po letrox

Do góry