• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dla zainteresowanych jestem po wizycie u endokrynologa
Powiedziala ze nie mam Hashimoto ale wszystko idzie ku temu żeby to mieć ( usg czyste ) to chyba dobra wiadomość ? Nie wiem
I powiedziała jeszcze ze normy TSH do zajścia w ciąże zostały podwyższone 🤷‍♀️( tak zrozumiałam )
Mam dalej brać eutyrox 25mg
Dodatkowo dostałam skierowanie na badanie prolaktyny po obciążeniu tabletka : także jutro idę

A teraz ruszam do domku czeka mnie godzinna trasa . Ach co się nie zrobi żeby pójść do dobrego lekarza ?
Mam taką samą diagnozę z tarczycą :)
Robiłaś antyTG?

reklama
no on właśnie sam doszedł do wniosku, że nie rzuci palenia, bo nie pali, nie ograniczy alkoholu, bo nie pije W OGÓLE (dlatego ja musze za nas oboje), nie schudnie, bo nie ma z czego, to musi zlikwidować wrzątek i zamiast rano godziny we wrzątku będzie godzina na salce treningowej.
I ja go jakoś chciałam pocieszyć, bo ta godzina we wrzątku jest dla niego bardzo ważna, i jakoś tak mi się walnęło, że ja w takim razie zacznę wstawać z nim i nam zdrowo gotować w tym czasie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Jesteś bohaterką. Ja bym nie dała rady ani wstać ani gotować o 6, ale jak ci paczki zostaną z obiadami to nadawaj do Warszawy - my tu się nimi zajmiemy :)
Dziewczyny głupie pytanie ale zadam :(
Jak często się kochacie przed i po owulacji (gdy wiecie, że pecherzyk ma ponad 20 mm) :😀
U mnie ostatnia ciąża poroniona była z seksu w dniu usg kiedy pęcherzyk miał 20 mm i seks był co 2 dni :)
No, ale przyznasz, że takie zmniejszenie nie jest normalne?
Jest. Głowica USG łapie inaczej za każdym razem, wymiary są mniej więcej a nie dosłowne.
Bo poród ni ejest zachęcający, ale finał wynagradza wszystko.
Pamiętajmy, że cierpienie uszlachetnia, także życzę każdej z nas bolesnego porodu!
Poczekamy jak na porodówce sobie to przypomnisz :)
Próg tolerancji bólu ma mega znaczenie. Ja jak byłam operowana z kilkoma laskami to zobaczyłam, że mam wysoki i to mnie trzyma 8-)
Próg tolerancji bólu przy porodzie nie ma znaczenia. Boli w chooy i do wizyty u dentysty nijak się ma. Na pierwszym porodzie ból mnie zwalał z nóg, po 40 min. partych położna powiedziała albo rodzisz albo cesarka bo dziecku spada tętno. Od tych słów urodziłam w 60 sekund na pierwszym partym jak usłyszałam, że dziecku szkodzę, mimo iż myślałam, ze mnie rozerwie na pół albo zabije, ale sama zejdę a dziecku nie dam się udusić...
mym założeniem tam. Zrobię swoje, dziecko musi wyjść na zewnątrz. Jak przychodził skurcz nikt mi nie był w stanie wytłumaczyć, ze jak się dusze i nie oddycham, to przeszkadzam i wydłużam 🙄 jak poyyyebana. Nawet miedzy skurczami rozmawiałam z położna, ze ja wszystko wiem m, chodziłam do szkoły rodzenia, umiem oddychać, wszystko jest świetne i świat kolorowy, do momentu skurczu. Wówczas mózg mi się odłączal i włączał się mechanizm jakiejś obrony czy czegoś podobnego.
Jak porod na oddziale psychiatrycznym 😂😂
O tak. Ja np. na każdym skurczu zaciskałam nogi jak wariatka... Położna na to... no tak to ty będziesz rekordzistką, bo jeszcze nie widziałam, żeby ktoś urodził z zaciśniętymi nogami....a ja to K! bezwiednie robiłam bo łatwiej było mi ten ból przejść...normalnie psychiatryk :)
Po trzech dniach gorączki do 39, u syna temp zaczęła rosnąć nawet do 40.3 i nie chciała spadać nawet bo ibupromie. Piątego dnia trafił do szpitala, właściwie o jeden dzień za późno bo ciężko teraz wrócić do zdrowia. Także nie straszę ale przestrzegam. U nas niby grypa ale weszło zapalanie płuc i mięśni😔
Zdrówka dla syna! Mój niestety też wysoko gorączkujący przy byle chorobie i też niestety wyczekuję te 2-3 dni zawsze...

Dziewczyny, a jak to jest z tym śluzem płodnym, bo ja nie widzę u siebie typowo płodnego śluzu (jak białko jajka) przez dłuższy czas.
Zawsze jest on wodnisty lekko biały, takiego typowo płodnego są małe ilości.
Czy to źle?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry