Matylda.<3
Fanka BB :)
a kiedy to się wykonuje? Ja już nic nie pamietam. Powiedz mi coś więcej.Zastanawiam się, czy już jutro nie umówić się na prenatalne.
Kurczę, zapomniałam dopytać o to na poprzedniej wizycie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
a kiedy to się wykonuje? Ja już nic nie pamietam. Powiedz mi coś więcej.Zastanawiam się, czy już jutro nie umówić się na prenatalne.
Kurczę, zapomniałam dopytać o to na poprzedniej wizycie.
Pierwsze prenatalne najlepiej pomiędzy 11 a 13 tc. No ale to się czeka i najlepiej umawiać się, jak najprędzej.a kiedy to się wykonuje? Ja już nic nie pamietam. Powiedz mi coś więcej.
Eh to znając moje szczęście będę miała podobnie ? Ale sól emska to do płukania czy do zakraplania ?ja robiłam ale uważaj bo czasami potem miałam jeszcze gorszy problem z zatokami.
Polecam sól emska. Mnie uratowała
i to umawiasz się na NFZ? Ja mam 35. Czy może lekarz sam Cię kieruje?Pierwsze prenatalne najlepiej pomiędzy 11 a 13 tc. No ale to się czeka i najlepiej umawiać się, jak najprędzej.
U nas w województwie jest program i dofinansowanie i prenatalne w I i II trymestrze robią wszystkim przyszłym mamom.
Normalnie przysługuje na NFZ od 35 r.ż. lub po obciążeniach w wywiadzie przed 35 r.ż.
A na własna rękę ile kosztują takie badania ? Mniej więcej ?Pierwsze prenatalne najlepiej pomiędzy 11 a 13 tc. No ale to się czeka i najlepiej umawiać się, jak najprędzej.
U nas w województwie jest program i dofinansowanie i prenatalne w I i II trymestrze robią wszystkim przyszłym mamom.
Normalnie przysługuje na NFZ od 35 r.ż. lub po obciążeniach w wywiadzie przed 35 r.ż.
Nikt mnie kierować nie musi. Ostatnio sama dzwoniłam do wybranego gabinetu.i to umawiasz się na NFZ? Ja mam 35. Czy może lekarz sam Cię kieruje?
można pic albo płukać. To takie tabletki do rozpuszczenia.Eh to znając moje szczęście będę miała podobnie ? Ale sól emska to do płukania czy do zakraplania ?
USG prenatalne + test PAPPa podwójny to koszt ok. 600 zł.A na własna rękę ile kosztują takie badania ? Mniej więcej ?
Mocno przestrzegam. Dostałam wysiekowego zapalenia ucha środkowego, mimo, se stosowałam jakieś 10 lat i potrafiłam to robić. Spędziłam na L4 z gogantycznym bólem ponad 2 tygodnie, nie działał pierwszy doustny antybiotyk, dostałam następny, plus dwa do ucha i masc na saczek. Koszmar to był.Ja dziewczyny trochę lepiej jeśli chodzi o gorączkę, w nocy mnie jeszcze atakowało 38 ale odpukac do teraz już nic nie ma ( proszę Boga by tak zostało ) ale mam tak nos zawalony, ze masakranie spałam cała noc bo oddychałam przez buzie a później miałam tak sucho w gardle, ze zaczęłam kaszleć
Boże niech to się skończy już…
Myśle o tej irygacji nosa podobno skuteczne, robiła może któraś z was ?
O Boże, nie nie to ja nie chce ryzykować. Już wole się przemęczyć. A solą morska psikam, ale za wiele nie daje póki coMocno przestrzegam. Dostałam wysiekowego zapalenia ucha środkowego, mimo, se stosowałam jakieś 10 lat i potrafiłam to robić. Spędziłam na L4 z gogantycznym bólem ponad 2 tygodnie, nie działał pierwszy doustny antybiotyk, dostałam następny, plus dwa do ucha i masc na saczek. Koszmar to był.
Żeby spać: olejek eukaliptusowy - spryskać pościel i piżamę. Toaleta nosa- psikamy zwykła woda morska kilka razy dziennie.