• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Jak to zrobić?

• Starter tematu Starter tematu mniszek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
M

mniszek

Gość
Cześć!
Moje Dziecko ma 2 lata i 3 miesiące. Chciałam nauczyć korzystania z nocnika. Ale jak to zrobić gdy nocnikiem jedynie chce się bawić? Jak usiąść to tylko na sekundę i dalej bieganie.
Inna kwestia w tym temacie to czy jest gotowe? Czytałam, że jedna z oznak gotowości jest żeby zwiększyła się pojemność pęcherza, czyli przerwy w siku minimum 2-3 h. U nas jest siku bardzo często, bardzo.
Myślicie, że powinnam poczekać? Czy jest nadzieja, że uda mi się odpieluchować moje Dzieciątko przy częstym siku?
Proszę bez hejtu.

reklama
Cześć!
Moje Dziecko ma 2 lata i 3 miesiące. Chciałam nauczyć korzystania z nocnika. Ale jak to zrobić gdy nocnikiem jedynie chce się bawić? Jak usiąść to tylko na sekundę i dalej bieganie.
Inna kwestia w tym temacie to czy jest gotowe? Czytałam, że jedna z oznak gotowości jest żeby zwiększyła się pojemność pęcherza, czyli przerwy w siku minimum 2-3 h. U nas jest siku bardzo często, bardzo.
Myślicie, że powinnam poczekać? Czy jest nadzieja, że uda mi się odpieluchować moje Dzieciątko przy częstym siku?
Proszę bez hejtu.
Zrób tak jak uważasz mój mały też ma ten sam wiek i próbowałam z nocnikiem już ale nie bardzo chce więc nie naciskam bo jeszcze się zrazi więc poczekam i spróbuję potem jeszcze za jakiś czas...