Dong
Fanka BB :)
Straszne kwoty, szczególnie, gdyby okazało się, że trzeba kilku(nastu) wizyt…Aaa ale inna slawa w Krakowie za wizyte w sprawie endometriozy bierze 800 zł
I też nie wiem czy to jest całość czy tylko wywiad![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Straszne kwoty, szczególnie, gdyby okazało się, że trzeba kilku(nastu) wizyt…Aaa ale inna slawa w Krakowie za wizyte w sprawie endometriozy bierze 800 zł
I też nie wiem czy to jest całość czy tylko wywiad![]()
Pierdolę ichNo tudno, jak mnie dodatkowo doliczy za usg to nic nie zrobię.
I tak potrzebuję drugą opinię i nie mam na nikogo innego sensownego namiaru.
A nie możesz powiedzieć, że będziesz ich pacjentką? Kto to sprawdzi?
100km to jeszcze nie tak źle![]()
Podoba mi się Twój tok myśleniaPierdolę ich![]()
To jest choroba, która do momentu menopauzy albo usunięcia macicy musi być cały czas kontrolowana bo się roznosi do całym organizmie więc wymaga kilkudziesięciu, kilkuset wizyt niestety.Straszne kwoty, szczególnie, gdyby okazało się, że trzeba kilku(nastu) wizyt…
Mam znajomą z tym i leci na antykoncepcji. Pewnie zgłębiłaś temat, więc zapytam: to pomaga, jedynie maskuje, czy zależy od stopnia?To jest choroba, która do momentu menopauzy albo usunięcia macicy musi być cały czas kontrolowana bo się roznosi do całym organizmie więc wymaga kilkudziesięciu, kilkuset wizyt niestety.
Hmm wydaje mi się, że po prostu spowalnia rozrost choroby i pozwala na funkcjonowanie. Nie wiem jakby to wyglądało u mnie gdybym nie brala tyle lat antykoncepcji. A niestety wszystkie objawy przed świadczyły o endometriozie, ale wtedy było tłumaczenie, że tak musi być bo dojrzewasz. Góówno prawda. Tylko dopiero teraz to widzę jak się doedukowałam. Generalnie przepisuje się antykoncepcję dziewczynom w wieku rozrodczym, potem zaleca się szybkie działanie w kierunku ciąży, a potem albo powrót do antykoncepcji i jeśli to nie zdaje egzaminu no to sztuczna menopauza lub usunięcie kobiecych części. Wciąż jeszcze jest mało badań, mało lekarzy to potrafi diagnozować. A siostra endometriozy andenomioza jest jeszcze chyba trudniejsza bo mniej znana. Dużo kontrowersji też wywołuje laparoskopia. Jedni lekarze mówią żeby wykonywać przed ciążą bo może pomoże, a inni kategorycznie są na nie. I co najlepsze każdy z nich ma racjęMam znajomą z tym i leci na antykoncepcji. Pewnie zgłębiłaś temat, więc zapytam: to pomaga, jedynie maskuje, czy zależy od stopnia?
Juz nie mogę doczekać się koronacjiWiecie, że nasze przysiadowe wyzwanie kończy się 1 sierpnia? 1 sierpnia trzaskamy 250 przysiadów. Oznacza to, że odbiór nagród już tuż tuż!