Kitsune
Moderator
Właśnie też je kupiłam, pierwszy raz je mam ale wyglądają naprawdę fajnie.Miałam tak samo w tym cyklu. W następnym cyklu kupię na Amazonie testy owulacyjne te z aplikacji Premom. Ładnie się wybarwiają
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Właśnie też je kupiłam, pierwszy raz je mam ale wyglądają naprawdę fajnie.Miałam tak samo w tym cyklu. W następnym cyklu kupię na Amazonie testy owulacyjne te z aplikacji Premom. Ładnie się wybarwiają
Tak, jest to możliwe. Masz regularne cykle? Wiesz ile trwa Twoja faza lutealna?Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Może to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.Mija, trwa kilka godzin. Tylko jest to taki dość mocny ból, ostatnim razem złapał mnie w nocy i 3h nie spałam. Sma się zastanawiam, ale nigdy wcześniej nie wybudził mnie taki ból. No i moja siostra od zawsze się skarży na ból owulacyjny, a ja się dziwiłam że może boleć, bo u mnie tylko śluz zwiastował owulację![]()
Hipotetycznie stawiam na wiesiołek i kwasy omegąOd diagnozy oravin i duphaston, od zeszłego wprowadziłam wiesiołek, a teraz dostakowo magnez i kawasy omega, dupka już nie będę brać.
Mam syna z takiej owulacjiPrzepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Jak najbardziej możliwe, zakładanie owulacji w 14 DC to "stara szkoła" nie uwzględniająca różnych długości cyklu. A prawidłowy cykl jest od 21-32 dni. Ważne jest również zachowanie odpowiedniej długości każdej z faz.Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
W tym roku oszczędnieMoże to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.
Czyli na moim miejscu coś byś odstawiła?Hipotetycznie stawiam na wiesiołek i kwasy omegąza dużo tego. Tj hipotetycznie też po swoich obserwacjach. W moim przypadku mocno odczuwałam owulację z lewego jajnika przy braniu wiesiołka + kwasy DHA
![]()
Ja miała zwykłe HSG robione kilka lat temu na NFZ w szpitalu pobyt jednodniowy. Wysępiłsm 3 dni zwolnienia.Dziewczyny, które miały sono hsg: jak to wygląda po? Wymaga to później jakiegoś L4? Na NFZ robią tylko w szpitalu?