reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

oby! Oby to był Twój rok! 🤍

U mnie się niestety pokomplikowalo. W piątek zaczęłam plamić, byłam na USG i niestety nad pecherzykiem ciążowym mam skupisko krwiaków większe niż sam pęcherzyk 🥺 jestem przerażona, jak to pęknie, to zabierze ze sobą Bombelka 🥺 jutro mam wizytę u mojego lekarza, mam nadzieję, że on będzie miał dla mnie jakieś dobre wieści i powie, że nie jest tak źle
Kurde co jest? Próbowałam znaleźć informacje skąd to się bierze, ale nic nie znalazłam.
Też leżysz?

reklama
oby! Oby to był Twój rok! 🤍

U mnie się niestety pokomplikowalo. W piątek zaczęłam plamić, byłam na USG i niestety nad pecherzykiem ciążowym mam skupisko krwiaków większe niż sam pęcherzyk 🥺 jestem przerażona, jak to pęknie, to zabierze ze sobą Bombelka 🥺 jutro mam wizytę u mojego lekarza, mam nadzieję, że on będzie miał dla mnie jakieś dobre wieści i powie, że nie jest tak źle
Ja w podobnym czasie do Ciebie zaczęłam plamic. Duzo odpoczywaj teraz, najlepiej leż jak najwiecej. Nawet jesli masz niestresujaca prace i home office to wez L4, bo kazde male zdenerwowanie powoduje skurcze brzucha, a to trzeba ograniczać do minimum. Ja bralam Nospe 3× dziennie i oczywiscie duzo progesteronu, ale ten to na pewno bierzesz. Trzymaj sie 🧡

Hej, udzielałam się na forum po in vitro, ale jestem dopiero po pierwszym nieudanym transferze więc napiszę tutaj. U mnie problem z AMH, które wynosi 0.1, nasienie męża bardzo dobre. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, który się nie zagnieździł. Teraz mam już nowy cykl i zaczynam nowa procedura od początku. Będę się stymulować. Pytanie mam, czy po nieudanym transferze spóźniała wam się miesiączka, w sensie nie ta od razu tylko następna? Ja zawsze mam jak w zegarku a teraz mi się spóźnia. Zrobiłam oczywiście betę i całe 0. Więc naturalnie cudu nie było.

Hej, udzielałam się na forum po in vitro, ale jestem dopiero po pierwszym nieudanym transferze więc napiszę tutaj. U mnie problem z AMH, które wynosi 0.1, nasienie męża bardzo dobre. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, który się nie zagnieździł. Teraz mam już nowy cykl i zaczynam nowa procedura od początku. Będę się stymulować. Pytanie mam, czy po nieudanym transferze spóźniała wam się miesiączka, w sensie nie ta od razu tylko następna? Ja zawsze mam jak w zegarku a teraz mi się spóźnia. Zrobiłam oczywiście betę i całe 0. Więc naturalnie cudu nie było.
Za którymś razem też mi się opóźnił (a przed procedurami to się nie zdarzało), chyba ze 4 dni. Ile dni Ci się spóźnia?

Smutno, od srody do soboty bylam zestresowana jak nigdy. W niedziele sobie uświadomiłam ze trudno, kiedys sie uda😟
Nie robilam bety, rano dzis byla kolejka na 20 osob i nie chcialo mi sie czekac, jutro zrobie test, w piatek bete dla potwierdzenia by leki odstawić i tyle.
Czuje jakbym zaraz miala okres dostac, No i wewnętrznie czuje ze cos mi w immuno wyjdzie nie tak.
Mysle ze w marcu bym zrobila te badania i ewentualnie transfer🙄

reklama
Nie robilam.
Czuje jakbym miala dostac zaraz okres, No i czuje od poczatku ze nic z tego.
Juz mam spisane badania imnuno i +\- ceny, mialas moze biopsje endometrium? Jezeli tak to robi sie to bez znieczulenia i czy boli? 😳
ja miałam robiona biopsje bez znieczulenia, ból jest porównywały do boli menstruacyjnych trwa tylko chwile i po badaniu nic nie boli :)

transfer jeszcze nie skreślony skoro nie robiłaś bety ani testu :) a może to akurat ten cud

jakie masz spisane badania immunologiczne ?

Do góry