reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staramy się - brak ochoty na seks

Zupełnie szczerze, jasne że bywały dni że nam się nie chcialo zupełnie, ale była owulka więc i zbliżenie było. Cudów nie ma, bez tego dzieci nie ma ;) Nie znam nikogo kto mając pracę zarobkową i dużo zajęć ma ochotę aktywnie co drugi dzień przez pół cyklu - a tak intensywne starania są wymagane aby stwierdzić niepłodność.

reklama
Zupełnie szczerze, jasne że bywały dni że nam się nie chcialo zupełnie, ale była owulka więc i zbliżenie było. Cudów nie ma, bez tego dzieci nie ma ;) Nie znam nikogo kto mając pracę zarobkową i dużo zajęć ma ochotę aktywnie co drugi dzień przez pół cyklu - a tak intensywne starania są wymagane aby stwierdzić niepłodność.
Właśnie o taką odpowiedź też mi chodziło. Dziękuję.

Hej :) ja napiszę że swojej strony że dopóki nie masz monitoringu owulacji nie możesz być w 100 procentach pewna ze jak boli czy kluje jajnik to właśnie owulacja albo że się zbliża. Ja starałam się i liczylam dni plodne i to nic nie dawało nadal była jedna kreska na teście. W końcu spróbowałam regularnie co 2 max 3 dni i teraz jestem na wątku grudniowe mamy a wcześniejsze starania nie przynosily efektu bo widocznie moje obliczenia były albo błędne albo organizm z różnych przyczyn funkcjonował inaczej i ta owulka była albo wcześniej albo później. Tak hak już któraś Pani napisała bez sexu dzieci nie ma więc jeśli wiesz ze w teorii masz dni plodne i jest problem z libido może warto udać się do specjalisty.

'Dlatego też nie chcę się zmuszać… nie wiem, że wtedy jestem mniej nawilżona i mniej rozluźniona. A często to oznacza ból. Którego nie chce czuć ze względu na to co przeszłam.
Mój mąż jest bardzo wyrozumiały w tej kwestii. I jemu zawsze się chce wtedy kiedy ja mam ochotę. Tylko ja jestem taka nijaka…" zapewne wielu kobietom trudno to zrozumieć ale kochana ja tez to przechodziłam. Nie wiem co mam Tobie doradzić. Mi czasami pomagała kąpiel rozluźniająca aromatyczna przed zbliżeniem. Stosowałam też takie tabletki na zwiększenie pożądania Feminam Libido też działały szczególnie na nawilżenie i większa przyjemność. Dobra wiadomość jest taka że gdy zaszłam w ciążę wszystko się ułożyło również sprawy intymne.

Do góry