reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaminy i starania.

niezapominajka876

Fanka BB :)
Dziewczyny! Decyzja podjęta… po skończeniu @ staramy się o bobasa :) nie uda mi się w grudniu pójść do lekarza stąd pytanie do was - co kupić, jakie witaminy brać aby ten proces ułatwić? Słyszałam o kwasie foliowym, macie do polecenia jakiś konkrety? Odstawiamy używki całkowicie.

reklama
Kwas foliowy to minimum 3 miesiące przed staraniami należy brać ;-)
A witamin jest sporo - wg mojego lekarza nie trzeba brać żadnych jeśli masz zbilansowaną dietę.

Generalnie najpierw polecam lekarza - zrobić przegląd. A potem się starać.

Powodzenia!

Kwas foliowy to minimum 3 miesiące przed staraniami należy brać ;-)
A witamin jest sporo - wg mojego lekarza nie trzeba brać żadnych jeśli masz zbilansowaną dietę.

Generalnie najpierw polecam lekarza - zrobić przegląd. A potem się starać.

Powodzenia!
Ogólny przegląd i cytologię miałam w marcu i wszystko było ok, zielone światło 😄 czy polecasz jakiś konkretny kwas foliowy?

Ale marzec był prawie rok temu...
Jeśli nie masz problemów z przyswajaniem kwasu foliowego, to standardowo możesz brać Folik.

Ogólny przegląd i cytologię miałam w marcu i wszystko było ok, zielone światło 😄 czy polecasz jakiś konkretny kwas foliowy?
Badania lepiej żeby były aktualne :) My zaczęliśmy starania w lipcu i wtedy zrobiłam komplet badań - cytologia, usg piersi, usg transwaginalne, morfologia, tarczyca i glukoza. Zaczęłam od lipca brać suplementy dla starających się z metylowym kwasem foliowym - taki cały komplet a nie sam kwas, możesz się rozejrzeć. Brałam Pregna Start, ale teraz są chyba lepsze w składzie z innych firm. W październiku byłam w ciąży czyli tak akurat po 3 pełnych miesiącach suplementacji :)

Badania lepiej żeby były aktualne :) My zaczęliśmy starania w lipcu i wtedy zrobiłam komplet badań - cytologia, usg piersi, usg transwaginalne, morfologia, tarczyca i glukoza. Zaczęłam od lipca brać suplementy dla starających się z metylowym kwasem foliowym - taki cały komplet a nie sam kwas, możesz się rozejrzeć. Brałam Pregna Start, ale teraz są chyba lepsze w składzie z innych firm. W październiku byłam w ciąży czyli tak akurat po 3 pełnych miesiącach suplementacji :)
Dzięki za konkretne wskazówki! Do lekarza jestem umówiona na początku stycznia, nie było szybciej terminu a zależy mi, żeby w przypadku późniejszej ciąży ta pani dr mnie prowadziła. Podejdę w takim razie do apteki i dopytam o witaminy z tym konkretnym składem! Jeśli masz jakieś wskazówki to z chęcią przyjmę 🥰 nie mam przyjaciółek z którymi mogłabym porozmawiać i przeżywać to wszystko… :(

Dzięki za konkretne wskazówki! Do lekarza jestem umówiona na początku stycznia, nie było szybciej terminu a zależy mi, żeby w przypadku późniejszej ciąży ta pani dr mnie prowadziła. Podejdę w takim razie do apteki i dopytam o witaminy z tym konkretnym składem! Jeśli masz jakieś wskazówki to z chęcią przyjmę 🥰 nie mam przyjaciółek z którymi mogłabym porozmawiać i przeżywać to wszystko… :(

To idź na kreski - tylko zapoznaj się z regulaminem w pierwszym poście -> https://www.babyboom.pl/forum/temat...i-kreski-na-tescie-daje.130474/#post-25297510

Tak jak napisała Ola, leć na grupę z grudniowymi kreskami, będzie Ci raźniej :) Co do supli w trakcie starań to lepiej samemu zrobić research, bo nie wszystkie są OK a w aptece mogą dać Ci pierwsze lepsze. Na pewno zwracaj uwagę na ten kwas foliowy, żeby był metylowany.

reklama
Do góry