reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Bardzo mi przykro 😞 Gdzieś czytałam że jak zarodki zatrzymują się po 3 dobie to przyczyna często jest po stronie plemnika. O co chodzi z tymi oznaczeniami 3BA? Czy to znaczy że zamrozili zarodek w 3 dobie? U mnie wszystkie mają być hodowane do 5 doby. Nie rozumiem od czego to zależy że raz 3 dniowy podają a raz 5 dniowy.
3BA to klasa zarodka. Mój lekarz preferuje podawanie blastocysty - czyli 5 dyniowe zarodki... Oby ten który mi podali był szczęśliwy ❤️

Ja akar
Ja Acard już od dawna biorę 150 , Estrofem bez zmian mam brać 3×1 jak dotychczas. Jutro Twój wielki dzień, trzymam cały czas🙂 kiedy planujesz pierwszy sikaniec?
W czwartek zrobie pierwszy, czyli w 5dpt :) wcześniej nie robię, bo nie ma co się stresowac niepotrzebnie. Zeszłym razem dopiero 5tego dnia mi wyszła kreska :)

Powiem wam, że z parensem to jest mega słabe. Obserwuje na insta dziewczynę która lata się stara o dziecko przechodziła bardzo długi okres wyciszania organizmu, zabiegi żeby mogło dojść w ogóle do myślenia o transferze i też miała na grudzień planowany transfer i usłyszała że w grudniu nie będzie. Mi się aż coś robi, serio w tej klinice jest tylu lekarzy, że nie uwierzę że nie są w stanie tak zorganizować pracy żeby tym kobietom zapewnic możliwość wykonania transferu, gdzie na prawdę dojście do tego momentu jest nie lada wyczynem. Mi by już nerwy puściły w takim momencie 😅 ale mój poziom cierpliwości w ostatnim czasie spadł do poziomu podłogi :D
tez ją obserwuję i po raz drugi jestem w szoku co tam się odwala teraz. Ja sama rok temu w maju podchodziłam tam do procedury i miałam świeży transfer w niedzielę a teraz nagle transferów w ten dzień nie robią. Zawsze w niedzielę i święta mieli dyżur, nawet przed punkcją miałam ostatnią wizytę w niedzielę. Czyżby od czasu refundacji takie dziwne zmiany 🤷‍♀️ a z tym brakiem środków to już przegięcie.

Nie wiem jak w Gdyni ale w Gdańsku w pip terminów do jednego lekarza 🙈 byłam kiedyś u niego i nie dziwie się ze ma wolne przebiegi. Ja walczę aktualnie z medi z immuno

Edit: ej, a normalnie medi ciebie „przyjęło” czy jak luxmed ze nie prowadzą po IVF🫣
O, to w medi jest jakis immunolog? 😛 Ja dostałam skierowanie, ale nie ma żadnego lekarza. Miałam właśnie dzwonić na infolinię i dowiedzieć się jak to widzą

reklama
Super! To będziemy transferować z dnia na dzień 🥹
Ja mam od dzisiaj:
3x cyclogest, encorton, prograf, 3xmagne b6, Acard, accofil. W poniedziałek badanie proga i morfologii i decyzja czy dokładany proga :)

Wczoraj kupiłam swojego najdroższego arbuza w życiu - ponad 20 zł 🤡 i od jutra zaczynam koktajl pić :)
Arbuza też trzeba wliczyć w koszty leczenia 😅
A prograf miałaś przy pierwszym transferze? Na jakie wyniki badań dają ten lek?

Do góry