reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Chyba nie musi czekać. A on też musi zrobić wymaz? Jeśli tak, to wtedy może łatwiej Wam będzie zrobić go tego samego dnia razem.
Ja bym się wstrzymała z seksami na te 20 dni + czas oczekiwania na wynik, żeby mieć pewność że antybiotyk zadziałał i że nie ma ryzyka, że się zarazicie nawzajem.
Probiotyk też na receptę i też na 10 dni?
probiotyk nie jest na receptę i mam 2 opakowania po 6 tabletek czyli na 12 dni . Wymaz mam zrobić tylko ja

reklama
ja też mam pakiet e medi z pracy i z tego co wiem to najlepiej na infolinii,oni ci podadzą . Tylko często z tymi współpracującymi jest tak że chcą skierowanie . Sama miałam taką sytuację , jeszcze było tak że dostałam skierowanie poszłam z nim w w tej przychodni wpspracujacej mi powiedzieli że to musi być skierowanie zewnętrzne i z tym mnie przyjmą , albo mogą mnie przyjąć ale będę musiała zapłacić 🤦
Eh… no nic, czat z ginekologiem jest dzisiaj 18-20, ustawiłam sobie nawet przypomnienie, więc będę czatować na czacie 😅 Mam nadzieję, że się uda.

Tak… wyniki były okej, jeden parametr (chyba morfologia jesli dobrze teraz pamietam) był minimalnie za nisko ale lekarz powiedział żeby się nie martwić i że jest okej 🤷‍♀️

Widzę, że @penguinlicious wrzuciła już listę - zerknij sobie co masz zbadane i czy w odpowiednich dniach cyklu bo zdarzało się tutaj, że lekarze kompletnie tego nie ogarniali i mówili zrób sobie kiedyś tam.

Tym niedrożnym jajowodem bym się tak mocno nie przejmowała bo jajowody sobie przechwytują jajeczka i było sporo udanych ciąż tutaj z jajnika z niedrożnej strony, a na wątku mamusiowym dziewczyn z in vitro nawet jest dziewczyna z wpadką ;) przy dwóch niedrożnych

Ja bym sobie chyba na początek pochodziła na monitoring, sprawdziła czy pęcherzyki rosną, czy pękają, jak pękają to jaki mam progesteron :)

probiotyk nie jest na receptę i mam 2 opakowania po 6 tabletek czyli na 12 dni . Wymaz mam zrobić tylko ja
No to ja bym chyba zaczęła brać probiotyk już teraz, a przy antybiotyku coś doustnie osłonowo ofc. Jak mąż nie musi mieć wymazu, to niech zacznie brać od razu. A bana bym sobie zrobiła na czas całej kuracji na pewno. No chyba, że będziecie się zabezpieczać, ale to już bym tę opcję zostawiła na czas oczekiwania na kolejny posiew i wynik.

W ogóle już jakiś czas temu miałam to tutaj wrzucić. Zobaczcie co widziałam na IG xD

2025.jpg

No to ja bym chyba zaczęła brać probiotyk już teraz, a przy antybiotyku coś doustnie osłonowo ofc. Jak mąż nie musi mieć wymazu, to niech zacznie brać od razu. A bana bym sobie zrobiła na czas całej kuracji na pewno. No chyba, że będziecie się zabezpieczać, ale to już bym tę opcję zostawiła na czas oczekiwania na kolejny posiew i wynik.
mamy też probiotyk do antybiotyku przepisany także spoko . Właśnie tak myślę żeby zobaczyć brać globulki od jutra , i mąż antybiotyk już w ja od 1 DC , no i sex przez ten czas poprostu w gumce . Także w lutym nie będzie starań bo się nie wyrobimy z leczeniem , skoro 10 dni antybiotyk , 10 dni po nim dopiero wymaz i pewnie jeszcze na wynik będziemy czekać 10 dni 🤦 wiecznie pod górkę człowiek ma . A powiedz mi , a jakby się teraz jednak udało to co dalej ? Dostanę poprostu jakiś słabszy antybiotyk ? Jak bardzo szkodliwe to jest dla zagnieżdżenia teraz ?

reklama
Do góry