reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Jak to jest z tą metforminą? Mój Endo w poniedziałek mi powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to mam stopniowo odstawiać.
Moja ginekolog powiedziała że do 12tc będę zazywac, tak mi w poprzedniej ciazy powiedziała. Bo w sumie byłam u niej na wizycie chyba 3 dni po owulacji i jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a wtedy mid opiera przepisała.

reklama
Jak to jest z tą metforminą? Mój Endo w poniedziałek mi powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to mam stopniowo odstawiać.
Ja razie mam brac tyle ile biore, czyli 2000mg dziennie. O odstawieniu jeszcze nic nie mówiła, za to mam się zgłosić do diabetologa, bo prawdopodobnie będzie cukrzyca ciążowa 😥 A w dniu 1 testu robiłam: glukozę, insulinę i glukozę z obciążeniem po 2 godz. I wyszlo prawie wszystko na czerwono 😔

Mi ginekolog powiedziała, że absolutnie nie odstawiać po pozytywnym teście, ale nie wiem czy całą ciążę będę brała czy tylko początek 😏

Rozumiem. Ja mam stan przedcukrzycowy więc pewnie dlatego kazał mi z niej zejść.
Ja mam stan też przed i biorę glucophage 1000 xr... Ciężko z dieta chociaż trochę łatwiej teraz. Mam właśnie ochoty teraz np dzisiaj na łososia i makrele wędzona... chociaż nie wiem jak makrela wędzona w ciazy czy można.
Kalafiora nie było;(

Mam wynik bety
Środa 493.3
Dzisiaj 1655 🥰

Załączniki

• Screenshot_20250201_140028_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250201_140028_Samsung Internet.jpg
    127,4 KB · Wyświetleń: 61
Ja mam stan też przed i biorę glucophage 1000 xr... Ciężko z dieta chociaż trochę łatwiej teraz. Mam właśnie ochoty teraz np dzisiaj na łososia i makrele wędzona... chociaż nie wiem jak makrela wędzona w ciazy czy można.
Kalafiora nie było;(
A wędzony łosoś na gorąco? Też nie? Ja trochę się gubię co można jeść a czego nie. Np. taka burrata, jedne źródła pozwalają, inne zakazują.

reklama
Do góry