reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Ok, rozumiem. Ja biorę na stałe od 7 lat, ale ufam swojej doktor i najprawdopodobniej nie będę odstawiać. Drugi lek bezwzględnie, jak tylko będzie pozytyw, ale niewykluczone, że będzie zamiana na bezpieczny. Wszystko zależy od mojej kondycji psychicznej (niestety choruję na depresję nawracającą i leki trzymają mnie w ryzach). U mnie, ze względu na geny, dziecko i tak pewnie odziedziczy skłonności do zaburzeń psychicznych typu depresja, ChAD, bo to już co najmniej dwa pokolenia wstecz będzie sięgać 😔 ja sama prawdopodobnie dostałam to w „spadku” po „mamusi” plus czynniki środowiskowe, w jakich przyszło mi się wychowywać we wczesnym dzieciństwie…

U mnie pełny monitoring to 450zł, ale jak teraz mam to IUI na NFZ, to jeden podgląd jest w ramach funduszu. Ostatnio poszłam w 8dc pierwszy raz, bo byłam ciekawa jak zareagowałam na leki (pierwsza stymulacja), potem w 12dc na NFZ i dzień po IUI znowu prywatnie, żeby się upewnić, że jest po owulacji (było jeszcze trochę płynu w zatoce Douglasa, więc było dość świeżo po).
Ja miałam depresję lękową z atakami paniki.miałam w tamtym czasie bardzo dużo stresu,dodatkowo też jestem DDA.leki przyjmowałam stosunkowo krótko bo około 8msc.zamieniłam je na rzecz terapii +czytałam bardzo dużo książek ,które pomogły mi poukładać sobie pewne rzeczy w głowie.i teraz jest o niebo lepiej ☺️ miewam czasem gorsze momenty,ale zawsze sobie mówię,że to tylko zły dzień a nie złe życie.
Mi w tym miesiącu udało się być na USG gdy pęcherzyk miał 15mm i potem na kontrol czy pękł.ale to i tak moim zdaniem zabójcze ceny jak za wizytę ktora trwa 5 minut 😱

reklama
Przychodzę do was bo nie mam pomysłu czy iść tą drogą czy dobie darować starania (1 dziecko już mam) i do tego stara krowa jestem heh Poczytam, może mnie natchnie

Załączniki

• IMG_20250218_162942.jpg
    IMG_20250218_162942.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 161
Ja brałam cała ciążę. Lekarz zakazał mi je odstawiać w ciąży, a w połogu to już w ogole powiedział, żeby mi taki idiotyczny pomysł nie przyszedł do głowy.
No to u mnie będzie podobna historia najpewniej. Głównie właśnie o czas połogu moja doktor się martwi, ja też się boję jakiejś depresji poporodowej. Ale tak jak pisałam, ufam jej, przegadałyśmy to parę razy, więc nie będę nic kombinować.

reklama
Do góry