reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co myślicie?

Waniliowakawa

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, od roku staramy się bezskutecznie o dziecko. Bralam antykoncepcje 6 lat. Mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki.
-Jesteśmy młodzi,
-owulacja potwierdzona,
- śluz owulacyjny obecny,
-tsh-1,4,
-amh-4,810.
progesteron 7 dni po owulacji 14,70, LH ok-9,6
- badanie nasienia ok
W styczniu zmieniłam lekarza który skierował mnie na badanie z krwi w kierunku endometriozy ( w badaniu raczej nic nie widział ale chciał sie upewnić) wykonałam też panel urogenitalny - doktor stwierdzil ze po zapaleniu przydatkow ktore mialam 8 lat temu moge miec jakas bakterie. Dodam że zdrada nie wchodzi w gre wiec to wykluczam chociaz mozna zarazic sie na basanie nawet bakteriami... doktor zlecil tez biocenoze pochwt gdzie ph wyszlo 5,5 co mnie zaniepokoilo chyba za duze?
w badaniu usg wszystko ok jedynie prawy jajnik lekko unieruchomiony..czekam jeszcze na wyniki sono hsg.
cały czas tylko słyszę, ze w koncu sie uda a moze ktoraś z Was miała podobne doświadczenia?Co myslicie o dotychczasowych wynikach moich?

Ostatnia edycja:
reklama
A przyjmujesz progesteron? Nie masz PCOS? Problemów z wątrobą?
Bo w 3dc to on powinien być blisko 0 max chyba do 1.

pomyliłam przepraszam, progesteron w 7 dniu cyklu wynik 14,70 dokładnie.
Nie mam PCOS ani problemów z wątrobą. Nie przyjmuje nic

To i tak powinien być max 1. Coś jest nie tak. A jak długie masz cykle?
Taki progesteron to powinien być dopiero 7 dni po owulacji.

edit. Jeśli nie masz PCOS ani problemów z wątrobą, to warto przebadać się pod kątem nowotworów nadnerczy, jajników oraz guzów przysadki.

pomyliłam przepraszam, progesteron w 7 dniu cyklu wynik 14,70 dokładnie.
Nie mam PCOS ani problemów z wątrobą. Nie przyjmuje nic
To dalej jest coś nie tak z tym wynikiem. A jakie masz cykle? Krótkie? Może masz owu bardzo wcześnie a nie wspolzyjecie wtedy z powodu krwawienia miesiączkowego? Myślę, że dobry lekarz kazałby powtórzyć badania albo zapisał Cię na monitoring owulacji, więc chyba jedyna słuszna rada to skonsultować się z kimś innym

Boze z tego stresu juz wszystko pomieszałam oczywiście ze nie w 7 dc tylko 7 dni po owulacji badałam progesteron i wynosił 14,70.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry