reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A ja mam głupie pytanie.
Bo mam przepisany utrogestan dopochwowo ale mam wrażenie że on mi się do końca nie rozpuszcza. Wiadomo nalot na bieliźnie jest ale przy korzystaniu z toalety przy podcieraniu to globulka mi wychodzi prawie całą tylko taka rozmiękczona. (Przepraszam że to tak dokładnie opisałam ale nie wiedziałam jak inaczej to określić)🙈
I się zastanawiam czy to tak powinno być czy może używać cyclogestu bo mam jeszcze parę globulek z poprzedniego razu a on inaczej był ....
nie wypowiem się, bo nie wiem :D
Ale np ja mam cyclogest z tego cyklu, a luteine z poprzendnich i też mam zamiar sobie podmienić. Najpierw zużyć tą luteinę, żeby się nie zmarnowała.

reklama
A ja mam głupie pytanie.
Bo mam przepisany utrogestan dopochwowo ale mam wrażenie że on mi się do końca nie rozpuszcza. Wiadomo nalot na bieliźnie jest ale przy korzystaniu z toalety przy podcieraniu to globulka mi wychodzi prawie całą tylko taka rozmiękczona. (Przepraszam że to tak dokładnie opisałam ale nie wiedziałam jak inaczej to określić)🙈
I się zastanawiam czy to tak powinno być czy może używać cyclogestu bo mam jeszcze parę globulek z poprzedniego razu a on inaczej był ....
mi też czasem tak wychodzi - zwłaszcza jak korzystam z toalety chwilę po aplikacji. Ale ogólnie gdzieś czytałam że on w ciągu 15min od aplikacji uwalnia składniki, więc jak się rozmiękła tabletka to nie powinno być problemu. Ja nie raz tak miałam a jutro mija 14dpt żadnych plamien nie mam.
Jeśli się boisz że nie wchłania się to poleż po aplikacji leku z 15min i powinno być ok. Ja niestety opcji leżenia nie mam, zwłaszcza jak aplikuję w pracy chociaż staram się żeby robić to po pracy i przed pracą (ok 5 i ok 15) w domu też nie trzymam sztywno godzin, wstaje o 8 to dopiero wtedy aplikuję. U mnie są nawet dłuższe okna między tabletkami ale trzymam się tego by było 3 razy dziennie mniej więcej rano, południe i wieczór

mi też czasem tak wychodzi - zwłaszcza jak korzystam z toalety chwilę po aplikacji. Ale ogólnie gdzieś czytałam że on w ciągu 15min od aplikacji uwalnia składniki, więc jak się rozmiękła tabletka to nie powinno być problemu. Ja nie raz tak miałam a jutro mija 14dpt żadnych plamien nie mam.
Jeśli się boisz że nie wchłania się to poleż po aplikacji leku z 15min i powinno być ok. Ja niestety opcji leżenia nie mam, zwłaszcza jak aplikuję w pracy chociaż staram się żeby robić to po pracy i przed pracą (ok 5 i ok 15) w domu też nie trzymam sztywno godzin, wstaje o 8 to dopiero wtedy aplikuję. U mnie są nawet dłuższe okna między tabletkami ale trzymam się tego by było 3 razy dziennie mniej więcej rano, południe i wieczór
Ale na przykład dzisiaj zaaplikowałam o 6 rano tą tabletkę i poszłam dalej spać i wstałam po 10 skorzystać z toalety a to wyszło prawie całe lekko naruszone. I nie wiem...
Z cyclogestem nie miałam z tym problemu tylko wiadomo nalot na bieliźnie był ale to już ktoś tutaj powiedział że normalne

Ale na przykład dzisiaj zaaplikowałam o 6 rano tą tabletkę i poszłam dalej spać i wstałam po 10 skorzystać z toalety a to wyszło prawie całe lekko naruszone. I nie wiem...
Z cyclogestem nie miałam z tym problemu tylko wiadomo nalot na bieliźnie był ale to już ktoś tutaj powiedział że normalne
Aa I jeszcze dopowiem że pierwszy transfer miałam na naturalnym cyklu i właśnie dupahston i cyclogest brałam i poziom proga w dzień transferu miałam na poziomie 90 a drugi transfer miałam ten urogestran i progesteron Besins i w dniu transferu progesteron miałam 5 i wieczór lekarz dzwonił żeby prolutex dokupić i stosować bo niski próg.
I właśnie się zastanawiam czy to właśnie ten urogestran nie był powodem bo przy tamtym razem też się mi tak robiło.
I do tego transferu też mam ten urogestran.
Czy poprostu zależy od takiego jakim cyklem się idzie i dlatego taka rozbieżność prog

może jesteś sucha w środku? Ja mam taką wilgoć że cały czas noszę wkładki bo wszystko wypływa. Ale ja mam tylko doświadczenie z jednym lekiem bo tylko go przepisują. Więc nie wiem jakbym miała z innym. Pijesz dużo w ciągu dnia?

Najbardziej w holenderskim ivf rozbawiło mnie, że tam nie robli bety, tylko dali szwagierce test ciążowy do łapki i ma sobie zrobić sikańca 14dpt 😂 gdzie np mój lekarz z kliniki sikańców nie uważa, dla niego test ciążowy = beta.
Skandynawskie klimaty tak działają, w Danii jest to samo. A wskaźniki skuteczności in vitro mają naprawdę wysokie.

nie wypowiem się, bo nie wiem :D
Ale np ja mam cyclogest z tego cyklu, a luteine z poprzendnich i też mam zamiar sobie podmienić. Najpierw zużyć tą luteinę, żeby się nie zmarnowała.
Ale luteina jest znacznie słabszym lekiem, one nie powinny być stosowane wymiennie. A w ciąży cyclogest jest refundowany jak coś.

może jesteś sucha w środku? Ja mam taką wilgoć że cały czas noszę wkładki bo wszystko wypływa. Ale ja mam tylko doświadczenie z jednym lekiem bo tylko go przepisują. Więc nie wiem jakbym miała z innym. Pijesz dużo w ciągu dnia?
Hmm nie wiem.
Nigdy nie miałam jakoś tak dużo śluzu zazwyczaj w okresie owulacyjnym to czuć było wilgotność ale nie do tego stopnia żeby np.wkładek używać.
Jeśli chodzi o wodę to taka butelkę 1.5l dziennie zdarza mi się wypić

reklama
Do góry