reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
IMG_3161.png

U mnie to samo, ale po tym jak byłam traktowana na NFZ stwierdziłam, że najwyżej przestanę jeść albo zacznę uskuteczniać fotosyntezę 😂😂😂 ale z lekarza nie zrezygnuję 😂😂😂
Ja mam jeszcze możliwość iść do lekarza w Czechach, bo ja mieszkam na granicy z Czechami, do dobrego ginekologa Polaka i wizyta kosztuje 1000 koron czeskich czyli ok. 180-200 zł, więc to jest fajna cena, szwagierka prowadziła u niego 3 ciążę, ale rodziła też w Czechach, bo ona w Czechach pracuje. I minus jest taki, se tam prowadzenie ciąży jest po czesku, wszystkie papiery też po czesku.

Będzie dobrze, na pewno ❤️
Moja pierwsza ciąża była bezproblemowa, udało się w sumie w drugim cyklu, zero badania bety i progesteronu, same testy, pierwsza wizyta u gin w 8 TC, od razu bicie seruszka i człowiek się nie przejmował tylko cieszył. Od grudnia staramy się o drugie dziecko ( przypominam, bo jesteś nowa ), w grudniu się nie udało, w styczniu i lutym zrobiliśmy przerwę w staraniach, ze względu na moje problemy zdrowotne. I w marcu wznowiliśmy starania i marzec i kwiecień biochem. W marcu dostałam okres dzień wcześniej niż planowo, testy wychodziły pozytywne od 12dpo. I okres byl łagodniejszy i krótszy o jeden dzień ( czyli trwał 5 dni, przeważnie mam 6 dni okres ). A w kwietniu pierwszy pozytywny test w dniu miesiączki 14dpo w piątek,ale testy robiły się jaśniejsze i w dniu bety w poniedziałek dostałam okres, beta 7,7 czyli już spadkowa, bo za późno zrobiłam betę. Także zobaczymy jak będzie w maju.
Trzymam za nas kciuki ❤️
@kami1094 jeszcze zapomniałam dopisać do tego, że w kwietniu jak dostałam okres 3 dni spóźniony przy biochemie to miałam okropnie obfity, mega duże skrzepy, takie 3x3 cm, jeden nawet taki długi na 10cm, w życiu takich nie widziałam u siebie. No ale widocznie endometrium mocno już urosło.

@kami1094 jeszcze zapomniałam dopisać do tego, że w kwietniu jak dostałam okres 3 dni spóźniony przy biochemie to miałam okropnie obfity, mega duże skrzepy, takie 3x3 cm, jeden nawet taki długi na 10cm, w życiu takich nie widziałam u siebie. No ale widocznie endometrium mocno już urosło.
Dzięki, będę raportować na bieżąco jak to się wszystko rozwinie 🌺

reklama
Do góry